Test: VW Polo GTI

VW Polo GTI er konseptet som Golf GTI en gang var. Morsom bil for småpenger.

TIL RØTTENE: Slik begynte det med Golf også. Hent en motor fra en større bil, og vips har man det moro for en billig penge. Foto: VOLKSWAGEN
TIL RØTTENE: Slik begynte det med Golf også. Hent en motor fra en større bil, og vips har man det moro for en billig penge. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polo GTI er ikke ny, men den har fått større motor, mer utstyr – og du sparer 33.800 kroner. Det lar seg høre.

Etter noen timer bak rattet, blant annet med litt frisk banekjøring, kommer jeg med følgende anbefaling. Kjøp den billigste. Da får du mest moro for pengene. Les mer så får du vite hvorfor.

Motor med potensial

Den store nyheten er at de har kastet ut den tidligere 1,4-literen på 180 hk som hadde både turbo og kompressor. En ganske oppsiktsvekkende motor da den kom. Inn kommer i stedet en turbomatet 1,8 liter med 192 hester. Den er kjent fra flere Skoda- VW- og Audi-modeller. Det gjør ingenting at den er drøyt fem kilo lettere heller.

Denne har også samme motor.

Det er ikke gjort noe med karakteristikken før de puttet den i Polo GTI. Det gjør i grunn ingen ting. Motoren føles passe pigg til den lille bilen.

Den nye 1,8-literen deler blokk med 2-literne i Volkswagensystemet (Golf R har 300 hk fra samme blokk) og blir langt billigere å produsere. Heldigvis kommer det kundene til gode.

VW tar 400 hester ut av toliteren!!!

Avansert

For å få den pigg er den utstyrt med to sett dyser. Ett i innsugningsmanifolden som brukes ved vanlig last, og en dyse som sprøyter drivstoff rett i kammeret ved full gass. Sammen med variabel kam på innsug, og eksoskam med høyere løft over 3.500 omdreininger, skal man oppnå både en ren og sprek motor. Og det er den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer