TEST: VW Sharan har plass til alt

For de som trenger en seriøs familiebil er Volkswagen Sharan et godt alternativ.

Sharan har plass til syv i tillegg til litt bagasje Foto: Cato Steinsvåg
Sharan har plass til syv i tillegg til litt bagasje Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt mange kompakte syvsetere å velge i de siste årene, men i disse er de bakerste setene kun til bruk en gang i blant, for barn og andre småvokste. Sharan er heller ikke en fullverdig syvseter i den forstand at de aller bakerste setene er like gode som de øvrige, men det er et vesentlig skritt opp fra lillebror Touran som også har syv seter.

Sharan kom i helt ny utgave i fjor og vi har testet den foreløpig minste dieselmotoren, 2.0 TDI med 140 hestekrefter, i kombinasjon med utstyrsnivået Highline og dobbelkløtsjkassen DSG. Den koster fra 487.000 kroner. Billigste variant, med samme motor, men lavere utstyrsnivå og manuell girkasse, koster fra 439.000 kroner.

Plass førsteprioritet

Sharan konkurrerer i en litt smalere klasse enn nevnte Touran. I praksis er det Ford Galaxy som er denne bilens klart viktigste konkurrent. Det er plass som er disse bilenes fremste salgsargument, og der har Sharan mye å tilby.

For her får du nemlig plass til en del bagasje selv med de bakerste setene oppe. Bagasjerommet er ikke veldig langt, men det er dypt og man kan laste langt oppover takket være en ganske rett bakluke. I tillegg går det faktisk an å sitte på bakerste rad for ikke alt for storvokste personer. Selv med den midterste seteraden i bakerste posisjon, sitter en person på 175 centimeter brukbart helt bakerst. Men heller ikke mer. Sharan er ikke så romslig som storebror Multivan, hvor tredje seterad er helt kurant også for storvokste, i tillegg til godt med bagasjeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer