TEST: Xsara HDI -- sterk og stor

Kampen i mellomklassen er knallhard, og ser vi nærmere på variantene med dieselmotor er det strengt tatt lite å velge mellom.

Publisert

Årsaken er bilprodusentenes plattformpolitikk, som sørger for at bilene blir teknisk sett svært like. Det er påfallende blant mellomklassens dieselbiler.

Vi brukte vårt søke- og sammenligningsverktøy for å vurdere Xsara HDI mot sine nærmeste konkurrenter. Der krysset vi av for diesel og stasjonsvogn, og ba verktøyet finne biler som kostet under 235.000 kroner, som hadde sterkere motor enn 85 hk og som var mer enn 435 cm lange.

To alen av samme VW-stykke

Vi fant 5 biler som matchet dette søket, men egentlig snakker vi om 3. Fra VW-gruppen dukket det nemlig opp 2 biler, Golf 1.9 Tdi (90 hk) Firstline og Skoda Octavia 1.9 Tdi GLX. Disse bilene har samme motor og samme plattform, det som skiller er i første rekke at Golf er kortere enn Octavia. Innvendig er forskjellen at Octavia har større bagasjerom.

To franske med fellestrekk

Fra PSA-gruppen dukket vår testbil Citroën Xsara HDI opp sammen med Peugeot 306 HDI Break. Disse deler også en god del felles komponenter, blant annet motoren, men det skiller mer med hensyn til hjuloppheng på disse to bilene enn VW's kandidater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer