TEST: Yaris: High-Tech småbil

Toyota Starlet greide aldri å hevde seg i småbilsklassen, men med Yaris har Toyota ett nytt og avansert våpen.

Publisert

Toyota har ikke hatt den store suksessen med småbiler - i allefall ikke her til lands. For i den sterke konkurransen greide ikke Toyota Starlet helt å hevde seg.

Men så lanserte Toyota konseptbilen ”Funtime” som en showbil på en bilutstilling, og idag har vi Yaris - en av de mest spennende småbilene som finnes på dagens marked.

Inn i bikkjeslagsmålet

Toyota Yaris måler drøye 3,6 meter i lengderetningen, og dermed konkurrerer den med biler som Opel Corsa, Volkswagen Polo, Peugoet 206 og Renault Clio for å nevne noen. Og det er ikke noen lett oppgave å kaste seg inn i det bikkjeslagsmålet nesten uten trening.

Men Yaris kommer godt forbredt. Ta bare baksetet som kan forskyves i lengderetningen, og de utallige smårommene som man finner overalt i bilen. På veien er den heller ingen sinke, for fra et slagvolum på en liter utvikler Yarisen 68 hestekrefter.

Digitale instrumenter

Hva gjelder design er den også forskjellig fra den gemene hop; for hvilke biler er det i dag som har digitale instrumenter montert over midtkonsollen?

Mye plass, smarte løsninger og instrumenter som minner om videospill er vel og bra - men hvordan er egentlig Yarisen? Vi har kjørt bilen gjennom vår testløype, tatt den med på Elg-test og sitter med svarene. Det vil du også gjøre dersom du klikker deg igjennom testen...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer