Teståret 2003 - Ytterpunktene

I løpet av et år kjører vi nesten alt fra det aller billigste til det aller dyreste. Her kommer ytterpunktene og noen subjektive favoritter. Og ikke minst, bilene vi ville klart oss godt uten.

Publisert
Sist oppdatert

Den billigste bilen vi kjørte i 2003 var Daewoo kalos 1.2 SE, som koster 126.900 kroner. Vi er imponert over at prisen er så lav, men bilen gjorde ikke noe kjempestort inntrykk heller. I den andre enden av skalaen finner vi Volkswagen Phaeton W12. Den mastodontiske folkevogna koster fra 1.714.900 kroner og oppover.BILLIGST: Daewoo Kalos 1.2 SEDYREST: Volkswagen Phaeton W12.

For den som er opptatt av lengde er det Jaguar XJ som kommer best ut av personbilene. Den nyeste XJ-modellen måler hele 509 centimeter. Ford StreetKa er årets minste og måler kun 365 centimeter i lengden.STØRST: Jaguar XJ 3.0 og Jaguar XJR.MINST: Ford StreetKa.

0-100 er en morsom øvelse og vi trodde ikke kampen i toppen skulle bli så hard som den ble. I år var det kun én bil som krøp under 5 sekunder og rett over følger det på en hel rekke biler. Vår billigste testbil bruker lang tid på denne øvelsen og bevilger seg hele 18,4 sekunder på oppgaven.

RASKEST (0-100 km/t): Opel Speedster TurboTREGEST (0-100 km/t): Skoda Fabia 1.2 Classic

Høyest toppfart dras greit i land av Porsche 911 som ikke har noen form for hastighetssperre. Her oppgis en toppfart på ikke mindre enn 275 kilometer i timen med automatgir. Fabia er igjen i ilden med en så lav toppfart som 151 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer