Tesla Supercharger

Tester halv pris i ferien

Reiser du på de «riktige dagene» får du 50 prosent avslag på Teslas hurtigladere i vinterferien.

HALV PRIS: På tre av dagene i den kommende vinterferien vil Tesla teste ut halv pris på hurtigladerne sine. Foto: Øystein B. Fossum
HALV PRIS: På tre av dagene i den kommende vinterferien vil Tesla teste ut halv pris på hurtigladerne sine. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer ti enn dager siden Tesla satte opp prisen på sine hurtigladere med hele 51 prosent. Nå, mindre enn to uker seinere kommer en hyggeligere nyhet til Tesla-folket.

I forbindelse med vinterferien skrur de nemlig ned Supercharging-prisene med 50 prosent på tre av dagene. Dette sier de er for å oppfordre folk til å reise utenom utfartsdagene.

Halv pris

Fra og med 2. februar ble altså gjennomsnittsprisen satt opp fra 1,7 kroner pr. kWt, til 2,57 kroner for kilowattimen. Som alltid varierer prisene, med utgangspunkt i lokale forhold, melder selskapet.

Nå har Tesla satt i gang et større prosjekt, som skal undersøke hvordan pris kan brukes for å få kundene til å bedre bruken av ladekapasiteten på Tesla-laderne. Det er nemlig slik at ladeeffekten kan synke, om det er mange biler som står til lading samtidig.

Norge og Sverige er de første markedene i Europa hvor testene skal gjennomføres. I forbindelse med dette vil alle Supercharger-stasjonene i Norge ha 50 prosent prisreduksjon på følgende tre dager:

  • Lørdag 20. februar
  • Lørdag 27. februar
  • Lørdag 6. mars

Så mye koster det

Da prisen økte til 2,57 kroner per kWt var økningen 51 prosent. Når den disse tre dagene blir satt ned 50 prosent, vil den altså bli vesentlig lavere enn før oppgangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.