BYD Tang EV600

Tester ut ny elbil i Norge

Resten av Europa får ikke den nye elbilen, som skal ha rekkevidde på 52 mil, før nordmennene har sagt sitt.

KINESISK SUV: BYD Tang EV600 skal testes ut på det norske markedet, før resten av kontinentet eventuelt får kjøpe den. Foto: BYD
KINESISK SUV: BYD Tang EV600 skal testes ut på det norske markedet, før resten av kontinentet eventuelt får kjøpe den. Foto: BYD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har vi sett en ny tendens i den norske bilimporten: Kina-produserte merker på full vei inn i markedet.

I 2019 varslet Dinside om seks kinesiske elbiler med retning mot Norge. Det er imidlertid bare én av disse som har vist seg til nå. I tillegg til førstemann, Chery, har derimot DFSK, Seres og Xpeng introdusert seg for markedet vårt.

Denne uken er det BYDs tur til å fortelle om sin signingsferd til vår verdensdel. Elbilprodusenten varslet selv i en pressemelding at Norge skal få SUV-en Tang - aller først av alle landene på det europeiske kontinentet.

Tester ut i Norge

Ifølge administrerende direktør Isbrand Ho i BYD Europa er Norge det naturlige valget for å teste ut det europeiske markedet.

- I tillegg til å ha et omfattende ladenettverk er Norge er det mest avanserte markedet i Europa, når det gjelder bruk av elektriske kjøretøy, sier Isbrand Ho i en pressemelding.

Videre forklarer han at de vil gjøre en nøye evaluering av hvordan nordmennene tar imot BYD Tang, før de utvider personbilsalget til resten av kontinentet.

- Vi er sikre på at Tangs utstyr og design, samt praktiske og høye teknologiske nivå vil appellere til kresne europeiske kjøpere, fortsetter den administrerende direktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.