Testet: Honda Jazz

Den er blitt større, bedre å kjøre og mer forseggjort. Men på et punkt låter det surt.

NYTT DESIGN: Honda har valgt å ta Jazz-designet i en ny retning. Fronten ligner nye HR-V.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
NYTT DESIGN: Honda har valgt å ta Jazz-designet i en ny retning. Fronten ligner nye HR-V. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda Jazz har vært på markedet i Norge siden 2002. Den lille flerbruksbilen imponerte fra første stund med fremragende fleksibilitet og maksimal plassutnyttelse.

Den smarte bakseteløsningen «magic seats» (hvor sitteputen i baksetet kan vippes opp mot ryggen), ga plass til alt mulig fra jukkaplanter til sammenslåtte sykler.

Les mer: Dette er bilene med størst bagasjerom

I 2009 inntok andregenerasjon Norge. Bilen ble da skarpere i utseende og mer forseggjort. Nå er det igjen tid for en ny modell, og vi har vært på prøvekjøring i København.

10 cm lengre

Den mest åpenbare nyheten er at Jazz er blitt større. Nykommeren har vokst hele 10 cm i lengden, og bilen strekker seg nå til 4 meter. Hjulavstanden er økt med 3 cm og skulderbredden innvendig er blitt 3 cm bredere (2 cm i baksetet). Beinplassen bak er blitt hele 11,5 cm lengre.

Ifølge Honda har Jazz nå faktisk bedre plass mellom knær og forseterygg enn Mercedes-Benz S-klasse. Utseendet er også tydelig endret for å gi bilen mer karakter. Frontpartiet har fått familietrekk fra HR-V, langs sidene har det kommet til noen ekstra skarpe hoftelinjer, og hekken preges av markerte detaljer. Den ser tøffere ut!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer