Testet: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Bilen som kalles verdens vakreste stasjonsvogn har fått en lillebror. Vi har prøvekjørt CLA Shooting Brake fra Mercedes-Benz.

STILFULL: CLA Shooting Brake har fått det samme designspråket som storebror CLS Shooting Brake.  Foto: Fred Magne Skillebæk
STILFULL: CLA Shooting Brake har fått det samme designspråket som storebror CLS Shooting Brake. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2011 har Mercedes-Benz satset på små kompaktbiler i premiumsegmentet, og bare siden A-klasse kom på markedet har de produsert over 1 million biler i dette segmentet. Da snakker vi om nye A-klasse, B-klasse, kompakt-SUV'en GLA, og den nærmeste slektningen CLA sedan. Nå kommer også alternativet for de som ønsker en mindre stasjonsvogn, og som gjerne vil ha en bil med en design som har et snev av særpreg.

Greit priset

CLA Shooting Brake er, i likhet med de andre nevnte bilene, laget på merkets modulære MFA-plattform. Dermed er det mye som er gitt på forhånd, og vi kunne lett gjettet oss til både motoralternativer og øvrig drivlinje.

Dersom du tar til takke med forhjulstrekk og manuell girkasse, så kan du faktisk få deg en CLA 180 Shooting Brake fra 330.700 kroner.

Det er slett ikke verst for en premium stasjonsvogn, med god plass til fire personer og akseptabel mengde bagasje.

Men det som i første rekke gjør at man velger en slik Shooting Brake er designen. Den hellende taklinjen er med på å gi bilen et utseende som tydelig viser at bilen ikke har den miste intensjon om å delta i konkurransen om å være den mest praktiske familiebilen. Det er helt andre verdier som teller mer – utseendet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer