TESTKJØRT: Mitsubishi i-MiEV, klar for kundene

Så fikk vi omsider kjøre den produksjonsferdige i-MiEV, og ikke lenger en prototype.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Dette er elbilen som viste veien til fremtiden. Den vil markere bilhistorien som den første "alminnelige" bilen med eldrift fra en større bilprodusent, for massemarkedsføring.

Først ute av de store

Svært nylig omtalte vi Nissan Leaf som en bil som er epokegjørende og det er riktig. Men Mitsubishi skal ha æren av å ha vært først ute med en fullverdig, moderne elbil med helt greie ytelser og både forseter og baksete. i-MiEV har vært i salg i over et år nå - den ble lansert mot flåtemarkedet sommeren 2009 i Japan, og siden april i år har også privatkunder kunnet kjøpe den. I Norge startet forhåndssalget i sommer og leveransene starter rundt årsskiftet.

Det virker!

Det kunne blitt ansett som urettferdig at Mitsubishis velfungerende elbil blir omtalt etter både Nissan Leaf og Citroën C-Zero, men sannheten er at vi allerede har skrevet flere ganger om denne bilen. Vi fant egentlig ikke ut så mye mer under prøvekjøringen i Paris. Vi kan derfor gjenta det vi allerede skrev for over et år siden: Endelig en elbil som virker! Og det gjør den jo sannelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer