TESTKJØRT: Nissan X-Trail med bensinmotor

Det er mange folkesuver på markedet, men få kan tilby syv sitteplasser. En av dem er Nissan X-Trail.

LYST OG LUFTIG: Vi trives bedre i det lyse interiøret i vår testbil, som får kupéen til å virke romsligere, enn vi gjorde i det grå-sorte vi hadde sist. Uansett fremstår X-Trail-interiøret som moderne, tidsriktig og oversiktlig. Foto: KNUT MOBERG
LYST OG LUFTIG: Vi trives bedre i det lyse interiøret i vår testbil, som får kupéen til å virke romsligere, enn vi gjorde i det grå-sorte vi hadde sist. Uansett fremstår X-Trail-interiøret som moderne, tidsriktig og oversiktlig. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan X-Trail har siden lanseringen i fjor bare vært tilgjengelig med ett eneste motoralternativ: En 1,6 liter turbodiesel på 130 hester og 320 Newtonmeter. Den er hentet fra det fornyede lageret Nissan deler med alliansepartner Renault.

Ikke lenger bare diesel

Men nå er den også å få med et kjærkomment bensin-alternativ for dem som i disse turbulente tider for diesel, helst vil unngå å være avhengig av oljebrenner. Det dreier seg om DIG-T - en turboladet 1,6-liters bensinmotor som yter 163 hestekrefter.

Les også: Dette kan være redningen for diesel

Dagens dieselmotor er tilgjengelig både som forhjulstrekker og firehjulstrekker i kombinasjon med 6-trinns manuell kasse. Du får den også med en trinnløs automat, men da bare som forhjulstrekker. Bensinmotoren kommer derimot kun som forhjulstrekker og med manuell girkasse.

Mer om Nissan X-Trail og om dieselmotoren finner du her.

Hovedkonkurrenter i det norske markedet er biler som Toyota RAV4, Mazda CX-5 og Honda CR-V.

Mens vi venter på VW

Ingen av disse kan imidlertid vise til muligheten for en tredje seterad - da må man til Mitsubishi, som tilbyr sin Outlander som den mest direkte konkurrenten til X-Trail i så henseende. Dette mens vi venter på den kommende Volkswagen Tiguan, for annen generasjon av den tyske fleksibilen kommer også i en lang utgave med en tredje seterad som tilvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer