TEST:Nye Kia Sportage - så mye bedre!

Kia Sportage tilbyr, i likhet med konsernsøster Hyundai ix35, mye folke-SUV for pengene.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er den andre koranske folke-SUVen vi tester på kort tid, og det er den andre positive opplevelsen. Det er helt klart en rekke grunner til at det koreanske konsernet Hyundai/Kia på få år har rykket helt opp i bilindustriens verdenselite. Det er gjort store fremskritt både på områdene kvalitet og finish, motorer og design.

Aktuell design

Når det gjelder Kia er det Peter Schreyer (ex-Audi), som står for det moderne designspråket som gjelder nå. Vi finner det for øvrig hakket mer stilrent enn Hyundais, men dette er selvfølgelig i stor grad et spørsmål om smak. Det går selvsagt også igjen i de nye SUVene fra de to merkene. Hyundai lanserte ix35 i vår (les vår test av den her), og Kia Sportage av tredje generasjon er nylig kommet på markedet.

Testbilen:4x4 diesel

Det er denne vi nå har testet i sin nesten mest komplette versjon, 2.0 CRDi med firehjulsdrift og høyeste utstyrsnivå, Exclusive. Bare samme utgaven, men med automatgir, ligger over denne på prislisten - og koster da 40.000 kroner mer enn testbilen, som var utstyrt med en helt grei sekstrinns manuell girkasse. 385.000 er prislappen på bilen vi testet. Om det omfattende utstyrsnivået kan du lese lenger ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer