The Stig er avslørt!

Den britiske avisen Daily Telegraph har offentliggjort navnet på Top Gear-føreren

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Daily Telegraph dreier det seg om racerkjøreren Ben Collins, som har kjørt i både NASCAR og Le Mans. Han ble visstnok avslørt da han henvendte seg til et galleri i Bristol, som er Collins' hjemby, for å få dem til å produsere et trykk i begrenset utgave av the Stig på racerbanen. Han skal da ha innrømmet at det var ham. Galleriets eier skal ha uttalt til Daily Telegraph at han ble overmåte forbløffet. - Det var noe stort på en merkelig måte, sa han. En byggearbeider skal for øvrig ha oppdaget Stig-drakten i et skap hjemme hos Collins.

James Bond

Collins har deltatt - som seg selv - i Top Gear ved flere anledninger da han er en dreven stunt-fører. Så dreven, faktisk, at det er han som er stand-in for Daniel Craig i den nyeste James Bond-filmen Quantum of Solace der det forekommer en del høyrisikokjøring på kanten av fjellskrenter.

Ordet the Stig - en tid trodde mange det dreide seg om rally-esset Stig Blomqvist - er egentlig et uttrykk som ble brukt på Jeremy Clarksons gamle skole for å betegne ferskingene - de nye elevene.

Mistanker

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


I forbindelse med Richard Hammonds ulykke i september 2006 ble Ben Collins ved flere anledninger nevnt som konsulent og racing-fører i rapporten fra helse- og sikkerhetskommisjonen. På YouTube har en video versert hvor man hører The Stig snakke -deretter Ben Collins selv. Både Bristol-aksenten og stemmen er gjenkjennelig.

Hvis Ben Collins "tilstår", er det sannsynlig at hans dager som the Stig i Top Gear er talte. Da den forrige Stig - den sortkledde - kom ut av skapet og avslørte seg som Perry McCarthy, mistet han jobben og ble "drept" på direkten i en Top Gear-episode der han mislyktes i å ta av fra et hangarskip med en Jaguar XJ-S.

En talsmann for BBC sier til Daily Telegraph: "Vi kommenterer aldri spekulasjoner omkring hvem eller hva the Stig er".

Kilde: The Daily Telegraph

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer