The Stig er avslørt!

Den britiske avisen Daily Telegraph har offentliggjort navnet på Top Gear-føreren

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Daily Telegraph dreier det seg om racerkjøreren Ben Collins, som har kjørt i både NASCAR og Le Mans. Han ble visstnok avslørt da han henvendte seg til et galleri i Bristol, som er Collins' hjemby, for å få dem til å produsere et trykk i begrenset utgave av the Stig på racerbanen. Han skal da ha innrømmet at det var ham. Galleriets eier skal ha uttalt til Daily Telegraph at han ble overmåte forbløffet. - Det var noe stort på en merkelig måte, sa han. En byggearbeider skal for øvrig ha oppdaget Stig-drakten i et skap hjemme hos Collins.

James Bond

Collins har deltatt - som seg selv - i Top Gear ved flere anledninger da han er en dreven stunt-fører. Så dreven, faktisk, at det er han som er stand-in for Daniel Craig i den nyeste James Bond-filmen Quantum of Solace der det forekommer en del høyrisikokjøring på kanten av fjellskrenter.

Ordet the Stig - en tid trodde mange det dreide seg om rally-esset Stig Blomqvist - er egentlig et uttrykk som ble brukt på Jeremy Clarksons gamle skole for å betegne ferskingene - de nye elevene.

Mistanker

I forbindelse med Richard Hammonds ulykke i september 2006 ble Ben Collins ved flere anledninger nevnt som konsulent og racing-fører i rapporten fra helse- og sikkerhetskommisjonen. På YouTube har en video versert hvor man hører The Stig snakke -deretter Ben Collins selv. Både Bristol-aksenten og stemmen er gjenkjennelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer