Think: Endelig kommer de!

Så var det slutt på produksjonen i Norge. Think lages nå på Valmet-fabrikken i Finland.

Foto: Think
Foto: Think Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har sannsynligvis aldri hørt om Uusikaupunki (Nystad på svensk), en by i Finland. Men det er her Valmet produserer Think City, norsk bilindustris fugl føniks, som nå altså bygges i vårt naboland i øst. Valmet er en del av Metso-gruppen (gruvedrift, konstruksjon, energi og papir).

Saab, Lada, Porsche...

Gjennom sin 40-årige eksistens har bedriften produsert over 100.000 biler for diverse produsenter; fra Saab 900 cabriolet via Talbot Horizon og Solara, Lada Samara og Opel Calibra - til dagens Porsche Cayman og Boxster.

Strøm i vinden

Men miljøvindene blåser også gjennom de finske skogene og nå er det elbiler og ladbare hybrider som står på programmet. Fra neste år vil den luksuriøse hybriden Fisker Karma (les om den her), produseres i den finske fabrikken som for øvrig lager den elektriske golfbilen Garia.

2.300 kunder venter

I sommer løsnet det endelig med finansiering på plass og inngåelse av avtale med Valmet Automotive. Og nå er altså omsider produksjonen igang igjen. Det er gode nyheter både for Think og for de kundene som hadde plassert ordre hos bilprodusenten. Ifølge Think er ordrereserven på 2.300 biler, og første prioritet er naturligvis å levere til disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer