Think med nye eiere

Elbilen Think har fått ny vind i seilene.

Think med nye eiere
Publisert
Sist oppdatert

Den norske elbilprodusenten Think ble i juni begjært konkurs. Nå er Think tilbake – igjen. Et rettsoppnevnt organ har blant flere interessenter kommet til en enighet med den russiske investoren Boris G. Zingarevich, som har base i St. Petersburg, om kjøp av Think. Think skal fortsatt markedsføres som Think, og drives fra Norge gjennom et nytt selskap, Electric Mobility Solutions AS.

Les også: Think er konkurs - igjen

Tett samarbeid

Den amerikanske batterileverandøren Ener1 og finske Valmet Automotive, som har stått for produksjonen av Think, har vært to av Thinks viktigste samarbeidspartnere. Zingarevich har i den anledning også undertegnet en intensjonsavtale med disse partene om en relansering av Think. Både Ener1 og Valmet Automotive har vært prioriterte kreditorer i boet av konkursrammede Think, og denne gjelden skal nå restruktureres, blant annet ved at de to nevnte selskapene vil få eierandeler i det nyopprettede selskapet.

Alt om Think

Elektrisk russer

Det er ikke noe nytt for den russiske investoren å tenke elektrisk. Helt siden 2002 har han vært en stor investor i batteriprodusenten Ener1, og han skal sågar tidligere ha vært en brobygger mellom Ener1 og Think. Nå har eventyret om en norsk elbil tatt en ny vending, og denne gangen er det antagelig en større stabilitet og vilje rundt den aktiviteten den lille elbilprodusenten fra Aurskog noen gang har opplevd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer