TH!NK: Ford kjøper 100 prosent

Detroit (DinSide Bil): Det var selveste Jac Nasser, presidenten for Ford Motor Company, som kom rullende inn på scenen i den norske el. bilen TH!NK City. Sekunder senere kunngjorde han at TH!NK nå er et heleiet datterselskap av Ford Motor Company.

Publisert

TH!NK Group skal det nye selskapet hete, og det skal utelukkende tilby kjøretøyer som er drevet ved hjelp av strøm eller andre alternative drivkilder.

Dermed flyttes utviklingsvirksomheten og administrasjonen ut av Norge og til utlandet, men fabrikken på Aurskog vil bestå og skal i all hovedsak produsere TH!NK City. Det kan imidlertid bli aktuelt å utvide produksjonen av City til andre deler av verden dersom kapasiteten på Aurskog sprenges.

To selskaper

TH!NK Group er delt opp i to ulike selskaper, nemlig TH!INK Mobility og TH!NK Technologies. TH!NK Mobility skal utelukkende ta seg av batteridrevene kjøretøyer, som etter dagens avduking nå består av fire ulike enheter – nemlig TH!NK City, Neighbor og to elektrisk drevne sykler. Selskapet vil dessuten satse hardt på Internett, og de regner da også med at de fleste bestillingene vil komme akkurat via nettet.

TH!NK Technologies skal i sin helhet utvikle Fords brenselscelleteknologi videre. Og de viste da også en prototyp basert på Ford Focus, hvor brenselcellene ikke tok opp nevneverdig plass for verken passasjerer eller bagasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer