Th!nk-konkurrent?: Også Mitsubishi med elbil

Ideen om en "forurensningsfri" elektrisk bil er gammel, men ingen har så langt klart å bli rike på ideen. Likevel gjøres det stadig nye forsøk på å bli den første. Sist ut er Mitsubishi.

LANG REKKEVIDDE: Med en Mitsubishi MEEV-II kan du kjøre 145 kilometer mellom hver lading, nesten dobbelt så langt som med en Th!nk.
LANG REKKEVIDDE: Med en Mitsubishi MEEV-II kan du kjøre 145 kilometer mellom hver lading, nesten dobbelt så langt som med en Th!nk. Vis mer
Publisert

Mitsubishis elbil, som har fått navnet MEEV-II (Mitsubishi Eco Electrical Vehicle), ble nylig introdusert i Tokyo. Bilen er kun 260 centimeter lang og dermed 29 centimeter kortere enn Th!nk. I tillegg er den, med sine 115 centimeter i bredden, 12 centimeter smalere. MEEV-II er imidlertid nesten like høy som Th!nk, 155 centimeter, noe som i utgangspunktet skulle gjøre bilen til en vaklevoren farkost. Dette problemet blir imidlertid redusert ved at batteripakken er plassert i bilens "gulv".

Lav vekt

MEEV-II er med altså en liten bil. Og fordi Mitsubishi i tillegg har valgt et aluminiumskarosseri, blir vekten svært lav - 640 kilo. Dermed veier bilen faktisk 300 kilo mindre enn Th!nk, noe som i sin tur gjør utslag på rekkevidden.Kort rekkevidde har vært blant de største svakhetene ved elektriske biler. Med en Th!nk kan du for eksempel ikke legge ut på mer enn 85 kilometer lang kjøretur før du må lade opp bilen. Mitsubishi derimot, har klart å nesten doble rekkevidden, og lover 145 kilometer mellom hver lading.

Moderne batteriteknologi

Foruten bilens lave vekt, finner du deler av forklaringen bak den lange rekkevidden i Mitsubishis bruk av batteriteknologi. For mens Th!nk benytter relativt umoderne nikkel kadmium-batterier (NiCad), har Mitsubishi spandert på seg litium ion-batterier (Li-Ion). For å lade opp "full tank" trenger du omlag 4,5 timer, cirka det samme som du trenger med en Th!nk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer