Megane i høst

Ti nye elbiler fra Renault

De neste fire årene skal Renault lansere ti nye elektriske biler og bli den grønneste bilprodusenten i Europa. Først ut er elektriske Megane, som vises i høst.

STOR NYHET I HØST: Renault-sjef Luca De Meo vil gjøre Renault til Europas grønneste bilfabrikk innen 2025. Ti nye elbiler står på planen. Megane nærmest kommer i høst og retro-modellen 5 i 2023 Foto: Renault
STOR NYHET I HØST: Renault-sjef Luca De Meo vil gjøre Renault til Europas grønneste bilfabrikk innen 2025. Ti nye elbiler står på planen. Megane nærmest kommer i høst og retro-modellen 5 i 2023 Foto: Renault Vis mer
Publisert

I mange år har Renault hatt stor suksess med sin elektriske Zoe. I Norge har Dagbladet blant annet kåret den til bilen som gir deg lengst rekkevidde for pengene. Men Zoe begynner å bli gammel og sliter i konkurransen mot nye elbiler.

På en pressekonferanse onsdag, la Renault-sjef Luca De Meo fram planen for det franske bilmerket for årene framover. Der handler det meste om elektrisk. Fram til 2025 skal Renault lansere ti nye elektriske biler. Da skal fabrikken være den grønneste bilprodusenten i Europa og 65 prosent av nybilsalget skal være rene elbiler. I 2030 skal 90 prosent av alle nye Renault-biler vær elektriske.

FØRST UT: Første nye elbil fra Renault er Megane, som vises til høsten og kommer etter det vi erfarer til Norge i løpet av våren. Foto: Renault
FØRST UT: Første nye elbil fra Renault er Megane, som vises til høsten og kommer etter det vi erfarer til Norge i løpet av våren. Foto: Renault Vis mer

Billigere batterier

Det er ikke bare nye modeller som må til for å nå dette målet. Renault skal kutte kostnadene på batteriene med 60 prosent og kostnadene for elmotorene med 30 prosent. Samtidig skal rekkevidden som batteriene leverer bli betydelig bedre.

- Med nye produksjonsmetoder og en ny plattform spesielt utviklet for elektriske biler, vil vi i årene som kommer være i stand til å levere elektriske biler til en rimeligere pris enn i dag, Luca De Meo,

Ny, elektrisk Megane

Den første nye elbilen fra Renault vises allerede i høst og kommer på norske veier til våren. Det er en elektrisk utgave av den nye mellomklasse-bilen Megane. På pressekonferansen onsdag ble bilen vist fram i lett forkledd utgave. Foreløpig vet vi ikke mye mer om bilen, men den får etter alt å dømme et 60 kilowattimer batteri. Det bør rekke til å kjøre mellom 400 og 500 kilometer på en lading.

RETRO: En liten elbil med klare trekk fra gamle Renault 5, står på planen for 2023. Foto: Renault
RETRO: En liten elbil med klare trekk fra gamle Renault 5, står på planen for 2023. Foto: Renault Vis mer

En annen spennende modell som er på vei, er en mindre bil med klare designtrekk fra gamle Renault 5. Den gikk ut av produksjon på midten av 1990-tallet.

Retro Renault 5

Etter planen skal den komme på markedet i 2023 og bli en rimelig elektrisk bil. Originale Renault 5 ble lansert første gangen i 1972 og ble en stor suksess med et salg på rundt åtte millioner biler.

- Jeg vet av erfaring at dersom vi klarer å lansere en av fabrikkens tidligere kult-modeller i en moderne utgave, så skaper det gnister i hele organisasjonen, sa De Meo.

Han burde vite hva han snakker om, for han var sjef for Fiat da dagens 500-modell ble lansert i 2007. Den er en moderne utgave av klassiske 500, eller Topolino som den egentlig het, som ble produsert mellom 1936 og 1955.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer