Megane i høst

Ti nye elbiler fra Renault

De neste fire årene skal Renault lansere ti nye elektriske biler og bli den grønneste bilprodusenten i Europa. Først ut er elektriske Megane, som vises i høst.

STOR NYHET I HØST: Renault-sjef Luca De Meo vil gjøre Renault til Europas grønneste bilfabrikk innen 2025. Ti nye elbiler står på planen. Megane nærmest kommer i høst og retro-modellen 5 i 2023 Foto: Renault
STOR NYHET I HØST: Renault-sjef Luca De Meo vil gjøre Renault til Europas grønneste bilfabrikk innen 2025. Ti nye elbiler står på planen. Megane nærmest kommer i høst og retro-modellen 5 i 2023 Foto: Renault Vis mer
Publisert

I mange år har Renault hatt stor suksess med sin elektriske Zoe. I Norge har Dagbladet blant annet kåret den til bilen som gir deg lengst rekkevidde for pengene. Men Zoe begynner å bli gammel og sliter i konkurransen mot nye elbiler.

På en pressekonferanse onsdag, la Renault-sjef Luca De Meo fram planen for det franske bilmerket for årene framover. Der handler det meste om elektrisk. Fram til 2025 skal Renault lansere ti nye elektriske biler. Da skal fabrikken være den grønneste bilprodusenten i Europa og 65 prosent av nybilsalget skal være rene elbiler. I 2030 skal 90 prosent av alle nye Renault-biler vær elektriske.

Billigere batterier

Det er ikke bare nye modeller som må til for å nå dette målet. Renault skal kutte kostnadene på batteriene med 60 prosent og kostnadene for elmotorene med 30 prosent. Samtidig skal rekkevidden som batteriene leverer bli betydelig bedre.

- Med nye produksjonsmetoder og en ny plattform spesielt utviklet for elektriske biler, vil vi i årene som kommer være i stand til å levere elektriske biler til en rimeligere pris enn i dag, Luca De Meo,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.