Nye elbilerer

Ti populære uten moms

Fra nyttår blir det trolig moms på elbiler som koster over 500 000 kroner. Vi har funnet de ti mest populære elbilene under moms-grensen akkurat nå.

MANGE SLIPPER MOMS: Ni av ti norske bilkjøpere velger elektrisk når de skal ha ny privatbil. Utvalget er stort, men fra nyttår blir det moms på de dyreste. Mange spennende biler slipper imidlertid unna den ekstra avgiften. Foto: Rune Korsvoll
MANGE SLIPPER MOMS: Ni av ti norske bilkjøpere velger elektrisk når de skal ha ny privatbil. Utvalget er stort, men fra nyttår blir det moms på de dyreste. Mange spennende biler slipper imidlertid unna den ekstra avgiften. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har varslet at det vil bli innført delvis moms på elektriske biler fra nyttår. Det vil si at biler som koster over 500 000 kroner vil få 25 prosent moms av den summen som overstiger en halv million kroner.

Vi har sett på registreringsstatistikken for siste kvartal og funnet de mest populære elbilene som vil havne under den magiske grensen for moms. Konklusjonen er at du fortsatt har mange spennende, momsfrie elbiler å velge mellom.

Slik blir momsen

De tre bestselgerne på registreringsstatistikken kommer imidlertid ikke under grensen for moms. Både nummer en, Tesla Model Y, nummer to, Volkswagen ID. 4 GTX og nummer tre, Skoda Enyaq er såpass dyre at de får moms fra nyttår.

Noe stort utslag vil det uansett ikke gjøre på prisen på mange av disse bilene. Dersom bilen koster 600 00 kroner, vil den få moms av 100 000 kroner, noe som vil betyr en prisøkning på 25 000 kroner. En del bilforhandlere reklamerer allerede med at de vi kutte prisen tilsvarende et slikt moms-påslag.

Slipper moms

Den mest populære bilen som sniker seg under moms-grensen er Tesla Model 3. Du må riktignok nøye deg med bilen med det minste batteriet. Du får heller ikke firehjulstrekk, noe mange foretrekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.