Tid for museangrep på bilen

Mange uker på verksted, men fortsatt feil og problemer. Det er blitt resultatet etter at mus kom seg inn i en Toyota Land Cruiser i fjor vinter.

FESTMÅLTID: Slik kan det se ut i bilen etter at musene har flyttet inn og fått seg et festmåltid: I fjor fikk bare If melding om muse-skader på 270 biler. Foto: If
FESTMÅLTID: Slik kan det se ut i bilen etter at musene har flyttet inn og fått seg et festmåltid: I fjor fikk bare If melding om muse-skader på 270 biler. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sen høst, når frosten kommer, er tiden når mus forsøker å finne seg et lunt sted for vinteren. De går ikke bare inn i hus, men også i biler. Fjoråret var et museår av de sjeldne. Mange biler har fått store skader, bekrefter forsikringsselskapet If.

Fler hundre museskader

- I løpet av noen få måneder forrige høst og vinter fikk bare vårt selskap inn melding om nesten 270 museskader på biler, bobiler og campingvogner. Det ble gjort skader for rundt sju millioner kroner, forteller kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. Han bekrefter at det var spesielt mye mus i fjor:

- Det var et helt utrolig museår med ualminnelig mange skader. Vi har allerede begynt å få inn museskader nå i høst også. Selv om det kanskje ikke blir like voldsomt i år som i fjor, bør bileiere ta forholdsregler for å unngå gnageskader på slikt som seter, ledningsisolasjon og vitale deler på bilen, sier Clementz.

Farlige skader

Skader på ledningsnettet i bilen kan føre til at du ikke får start på bilen, og at utstyr slutter å fungere. Verre er det at det kan gjøre bilen trafikkfarlig, siden sikkerhetsutstyr kan bli satt ut av funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer