Tid for ny Minimalisme

Mini vises om bare noen uker i Paris, men vi nordboere vente et helt år før vi får stifte bekjentskap med bilen her hjemme. Men da venter også en bil som lover både et frekt design og - ikke minst - kjøreglede.

Publisert

Mini, Morris Mini, Austin Mini - eller som svenskene sier hundkoja (hundehus). Kjært barn har som kjent mange navn, men Mini har også spilt mange roller. For dens enestående evne til å sluke både folk og bagasje gjorde den ikke bare til en designmessig pioner og en målestokk hva gjaldt plassutnyttelse, men også til en av folkets favoritter når familiebilen skulle handles. Og i verdens rallyløyper gjorde den et navn av seg der den respektløst kjørte fra respekterte storheter som Porsche og andre sportsvogner, under navnet Mini Cooper 1275 S.

Og hvem har vel ikke sett den stadig klumsete Mr. Bean lukeparkere med sin Mini så en annen britisk "stolthet" - den trehjulede Reliant - velter?

Motorer fra 91 til 170 hester...

Mini har dessuten blitt kjent for sine gilde kjøreegenskaper, og det skal videreføres når den nye nå vises i Paris. For Mini kommer alle med en 1,6-liters firesylindret motor med 16 ventiler under panseret, som skal ivareta fremdriften - og med ytelser fra 91 til 170 hester burde ikke det være noe problem. Som første bil i sin klasse får dessuten Mini multilink bakhjulsoppheng, og samtlige Mini vil få et sportslig fjæringsoppsett som skal være med på å gjøre Mini til en underholdende opplevelse når svingene kommer tett.Skulle svingene komme for tett, blir sikkerheten i Mini ivaretatt av to kollisjonsputer foran, samt sidekollisjonsputer. Som ekstrautstyr kan Mini dessuten leveres med elektronisk stabilitetsprogram (DSC) og en "airbag-gardin" som skal beskytte hodet ved en eventuell påkjørsel fra siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer