Tesla med hybridmotor

Tidenes første Tesla på bensin

Et østerriksk selskap mener hyperhybriden skal bli billigere, bedre og mer miljøvennlig. Slaktes av elbil-nettsted.

PROMOVIDEO: Slik viser Obrist Powertrain fram hybrid-teknologien sin i en Tesla Model 3. Video: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et østerriksk selskap gjør nå det utenkelige. Obrist Powertrain, som de kaller seg, bytter ut battericeller fra elbiler, og setter inn en tosylindret bensinmotor i stedet. På denne måten skal elbilene bli både billigere og bedre, hevder de.

Det er ikke første gang noen utfordrer resultatet av Teslas biler. I fjor viste svenske Simone fram sin Model 3-pickup. Tidligere har Dinside også vist fram begravelsesbil-versjonen av Model S.

Resultatet kan du se i videoen øverst i saken. Dette er neppe noe Elon Musk blir spesielt imponert av.

- Tidenes verste Tesla!

Østerrikerne hevder det er mange fordeler ved å gjøre elbilene om til hybridbiler; «rene elbiler er nemlig tunge og dyre, samtidig som ladeinfrastrukturen er utfordrende i store deler av verden». Dermed har de «forbedret» elbilene med en bensindrevet generator.

For å demonstrere dette har de foretatt operasjonen i selveste «Folke-Teslaen», Model 3, som helt suverent ble Norges mest solgte bil i 2019. Tesla Model 3 er dessuten en av de aller mest energieffektive elbilene på markedet.

«Tidenes verste Tesla», svarer elbilnettstedet Electrec - som har tette relasjoner med Tesla - etter å ha sett resultatet av «Obrist Model 3».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.