Test: Mercedes-Benz GLE 350 de

Tidenes gjerrigste i test

Mercedes-Benz GLE 350 de er en supergjerrig ladbar sværing av en SUV.

IMPONERER: Dette er en unik kombinasjon av en svær batteripakke og lang elektrisk rekkevidde som er koblet sammen med en fornuftig og gjerrig dieselmotor. Kombinasjonen gir en ekstremt gjerrig og romslig luksusbil, selv om den veier tett oppmot 2,6 tonn. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er nesten en elbil. Vi har aldri brukt så lite drivstoff på en testuke før. Det til tross for at dette er en svær firehjulstrukket koloss på 2.580 kilo.

Vi kjører 20 mil daglig og over halvparten av tiden har den gått på strøm.

Lang rekkevidde

Akkurat nå er det spennende tider for ladbare hybrider. Første generasjon hadde for kort elektrisk rekkevidde, og for Mercedes og flere andre betød det at de trakk modellene fra markedet. Nå rulles andre generasjon ut på veiene.

Mercedes GLE 350 de er kanskje den mest spennende av de alle. Den kombinerer nemlig hybridteknologien med den utskjelte dieselmotoren. Forrige generasjon GLE 500 e hadde en 3-liters sekssylindret bensinmotor, men den nye har den gjerrige firesylindrede dieselen på toliter som yter 194 hk og 400 Nm. Den kombineres med en 136 hesters motor med hele 440 Nm. Systemeffekten blir helt greie 320 hester og 700 Nm.

Men det er den elektriske rekkevidden som vekker oppsikt.

9,9 mil, målt etter WLTP-metoden! Man har ganske enkelt paralellkoblet to stykk batteripakker fra den kommende ladbare hybriden A 250 e. Dermed har den svære, tunge SUV-en bra med rekkevidde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.