Tidenes heftigste Mustang: Shelby Cobra GT500

Slangen er tilbake: 40 år etter den første Shelby-Mustangen presenteres nye Shelby Cobra GT 500 i New York.

Publisert
Sist oppdatert

I 1965 kom den første Shelby-Mustangen på markedet. Førti år etter er dens verdige etterfølger blitt presentert, av 82 år gamle Carroll Shelby selv, på den internasjonale bilutstillingen i New York.

Ponny og slange

Denne bilen skjuler ikke sine aner - snarere tvert om. Inspirasjonen til den nye Mustangens design er tydelig hentet fra 60-tallet, og vi mener resultatet er meget vellykket. Fords avdeling for spesialkjøretøyer (SVT for Special Vehicle Team), har nå produsert en enda mer nostalgisk versjon av ponny-bilen, og de har gjort det i samarbeid med gode, gamle Carroll Shelby som avstedkom de heftigste Mustang-variantene allerede på 60-tallet. Den berømte kobraen, som henspiller på Shelbys opprinnelige AC V8-modell, har nå blitt hentet frem igjen, som for å sette prikken over i'en. Ford Shelby Cobra GT500 vil komme i salg som 2006-modell.

Dette har blitt den kraftigste fabrikk-Mustangen noensinne. Det er en V8-motor på 5,4 liter, fire ventiler per sylinder og aluminiumstopp. Den har samme konfigurasjon som i årets Ford GT. Utstyrt med kompressor utvikler den "over" 450 hestekrefter, for å sitere Ford. Dreiemomentet er på hele 612 Newtonmeter. Kraftoverføringen går til bakhjulene via en seks-trinns manuell girkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.