Tidenes heftigste Mustang: Shelby Cobra GT500

Slangen er tilbake: 40 år etter den første Shelby-Mustangen presenteres nye Shelby Cobra GT 500 i New York.

Publisert
Sist oppdatert

I 1965 kom den første Shelby-Mustangen på markedet. Førti år etter er dens verdige etterfølger blitt presentert, av 82 år gamle Carroll Shelby selv, på den internasjonale bilutstillingen i New York.

Ponny og slange

Denne bilen skjuler ikke sine aner - snarere tvert om. Inspirasjonen til den nye Mustangens design er tydelig hentet fra 60-tallet, og vi mener resultatet er meget vellykket. Fords avdeling for spesialkjøretøyer (SVT for Special Vehicle Team), har nå produsert en enda mer nostalgisk versjon av ponny-bilen, og de har gjort det i samarbeid med gode, gamle Carroll Shelby som avstedkom de heftigste Mustang-variantene allerede på 60-tallet. Den berømte kobraen, som henspiller på Shelbys opprinnelige AC V8-modell, har nå blitt hentet frem igjen, som for å sette prikken over i'en. Ford Shelby Cobra GT500 vil komme i salg som 2006-modell.

Dette har blitt den kraftigste fabrikk-Mustangen noensinne. Det er en V8-motor på 5,4 liter, fire ventiler per sylinder og aluminiumstopp. Den har samme konfigurasjon som i årets Ford GT. Utstyrt med kompressor utvikler den "over" 450 hestekrefter, for å sitere Ford. Dreiemomentet er på hele 612 Newtonmeter. Kraftoverføringen går til bakhjulene via en seks-trinns manuell girkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer