Nesten 180.000 biler registrert i 2017

Tidenes høyeste bilsalg

Aldri før har det blitt førstegangsregistrert flere biler i Norge. Nybilsalget var det høyeste siden 1986.

REKORD: Aldri tidligere er det blitt førstegangsregistrert flere biler i Norge enn i 2017. Og nybilsalget ligger fortsatt på samme nivå som under jappetiden. Foto: NTB scanpix
REKORD: Aldri tidligere er det blitt førstegangsregistrert flere biler i Norge enn i 2017. Og nybilsalget ligger fortsatt på samme nivå som under jappetiden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) frem statistikken over bilregistreringer for hele 2017. Fasit er dermed klar for bilsalget i året som gikk og som i de foregående årene har antallet registrerte biler ligget jevnt høyere enn året før måned for måned. Tendensen holdt året ut.

Dermed er året 2017 et historisk godt år for bilbransjen i Norge. Totalt ble det registrert 158.650 nye personbiler i løpet av året. Det er en økning på 2,6 prosent i forhold til 2016.

Nesten 180.000 førstegangsregistrert

Det ble dessuten bruktimportert 20.944 biler, hvorav en stor andel bare har vært kortidsregistrerte, stort sett i europeiske land, og deretter tatt inn i Norge. Mange av disse er elbiler, som Nissan Leaf og Kia Soul, og ladbare hybrider - i hovedsak Mitsubishi Outlander.

Det totale antallet førstegangsregistrerte biler nådde dermed 179.594, det høyeste noensinne her i landet.

Over 50 prosent elektrifisert

Også elbilene sto for en ny rekord i 2017. 33.080 nye elbiler ble registrert og i tillegg kom - 8558 fra parallellimporten, altså totalt 41.638 biler med eldrift. Av disse var 55 hydrogenbiler og dermed ble det rekord-år også for denne kategorien. Av nybilsalget utgjorde elbilene 20,8 prosent. Ladbare hybrider utgjorde 18,4 prosent og vanlige hybrider 12,9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer