Volvo XC100

Tidenes største Volvo

Kommer snart med ny elbil og kjempe-SUV.

IKKE NOK: Volvo XC90 (bildet) er den største Volvo-en i dag. Snart kommer tidenes største Volvo-personbil, i form av XC100. Foto: Volvo
IKKE NOK: Volvo XC90 (bildet) er den største Volvo-en i dag. Snart kommer tidenes største Volvo-personbil, i form av XC100. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor skrev Dinside om at Volvo jobber med en ny og større SUV. Nå blir dette bekreftet av interne kilder overfor det amerikanske bransjenettstedet Automotive News.

I tillegg skal Volvo planlegge å gjenintrodusere en «gammel bokstav» (C), i Volvo C40. Det er en kupéversjon av dagens XC40 det da er snakk om.

Siden seks av ti solgte Volvo-biler er SUV-er, hvor marginene er større enn på andre personbiler, er det langt fra rart at svenskene satser på crossovere og SUV-er.

Volvo-salget har gått så det griner i det siste. Det førte blant annet til salgsrekord i 2019.

Størst til nå

Det ser dermed ut til at Volvo, allerede innen utgangen av 2023, vil vise sin aller største personbil til dags dato, med navnet XC100. Den vil bases på den neste generasjonen XC90, men bli enda lengre, og ikke minst: mer luksuriøs. Flere av delene skal imidlertid være de samme som på XC90.

Med Volvo XC100 skal svenskene først og fremst ta opp kampen med BMW og Mercedes på de amerikanske og kinesiske markedene, hvor «size is king» og prinsippet om «jo større, jo bedre» regjerer. Spesielt i USA oppleves nemlig XC90 som for liten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer