Tidlig død for Jeep Commander?

Seriøse kilder hevder at Jeep Commander vil få nådestøtet allerede i 2008. Den norske importøren er ikke enig.

Publisert
Sist oppdatert

Jeep Commander ble her i landet introdusert som personbil så sent som i mars 2006. Og først i juni var varebil-utgaven klar. Nå går det hardnakkede rykter om at den kjempestore Jeepen vil bli tatt ut av produksjon allerede neste år. Ifølge detroitnews.com og motorauthority.com skal årsaken være svakt salg, i kombinasjon med kannibalisering.

Voldsomme rabatter - svakt salg

Det viser seg nemlig at Commander har vært tungsolgt i hjemmemarkedet. I løpet av 2006 ble det kun solgt drøye 88.000 eksemplarer i USA. Dette til tross for at forhandlerne har operert med inntil 8.000 dollar (ca. 52.000 kroner) i rabatter. Dette er høye tall, med utgangspunkt i at innstegsprisen i USA er 28.000 dollar (ca. 182.000 kroner).

Kannibalisering

Det som gjør situasjonen enda verre, er at salget av lillebror Jeep Grand Cherokee samtidig har sunket med 75.000 eksemplarer sammenlignet med 2005. Disse tallene indikerer at Commander-salget i svært høy grad har gått på bekostning av Grand Cherokee, såkalt kannibalisering.

Målet med Commander har selvsagt tvert i mot vært å kapre nye kunder. Commander er blant annet den første Jeep-modellen som har kunnet skilte med tre seterader og syv sitteplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer