Til Norge: SsangYong Rodius - også som varebil

Denne store koreaneren er - i størrelse - sammenlignbar med kommende Mercedes R-klasse. Den er også utstyrt med en motor basert på forrige generasjon fra Mercedes og har firehjulsdrift. Pris som varebil: 289.900 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Ssangyong, kjent i Norge med SUV'en Rexton, er ikke døde. På bilutstillingen i Seoul viser de for tiden frem ikke mindre enn fem konseptbiler hvorav to er luksus-varianter av eksisterende modeller. En av dem er en "direktør-versjon" av en stor og praktisk MPV (Multi Purpose Vehicle) eller, mer prosaisk, flerbruksbil. Vi trodde en stund den ville komme hit under navnet Stavic, men det ble visst Rodius.

Legges merke til

Det er ingen tvil om at utseendet vekker oppsikt. Dette er en i høyeste grad uvant design; Rodius blir lett å kjenne igjen på veien. I tillegg er bilen ganske svær - over fem meter lang og 1,80 høy. Denne "hvalen på hjul" kommer nå hit til landet, og den har en god del mer å by på enn en, skal vi si, original stil. Deriblant masse plass, en sterk dieselmotor fra Mercedes, og firehjulsdrift.

Basert på E-klasse-derivatet Chairman

Det er ingen tilfeldighet hvis bilen ser ut som en noe klossete morfing av en Mercedes. Den er basert på storbilen SsangYong New Chairman, en evolusjon fra Chairman som igjen bygget på tidligere E-klasse plattform. Vi har tidligere skrevet om denne bilen (se lenke nederst). Chairman er en stor bil, og Rodius legger til på dimensjonene. Bilen måler 5,13 meter i lengden, 1,92 meter i bredden og 1,82 meter i høyden - 1,85 med takrelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.