Ladbare hybrider i statsbudsjettet 2017:

Til og med bilbransjen mener avgiftsfordelene er feilslått

Kommentar: Store ladbare hybrider har igjen kommet i skuddlinjen. Det skyldes en utdatert forbrukstest som gir bilene enorme avgiftsfordeler – opp mot en kvart million.

Ladbare hybrider er i vinden igjen. Foto: BMW
Ladbare hybrider er i vinden igjen. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store ladbare hybrider er avgiftsvinnerne i Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017. Gevinsten er enorm. Bilene det er snakk om er først og fremst de ladbare utgavene av BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Porsche Cayenne, Audi Q7 og Volvo XC90.

Storselgeren Volvo XC90 T8 er blant bilene som vil få største fordel. Først fikk den 100.000 kroner nedgang ved inngangen til 2016, og nå kan den få ytterligere 100.000 kroner, dersom Regjeringens forslag legges til grunn. På to år kan bilen få en avgiftsrabatt på 200.000 kroner. Dette signaliserer at noe er fullstendig galt, når mindre og langt mer miljøvennlige biler ikke får noe, eller til og med får en avgiftsøkning.

Regjeringens forslag går ut på at de ladbare bilene skal få en avgiftsrabatt på 26 prosent. Selv Bilimportørenes Landsforening, importørenes eget organ, har med en samlet bransje i ryggen anmodet om at rabatten reduseres til 15 prosent for biler som veier over to tonn. De mener rett og slett at 26 prosent gir så store utslag at det blir for mye av det gode.

Vi sendte importørene av alle de nevnte bilene et spørsmål om de faktisk stiller seg bak sin egen forenings forslag om 15 prosent, eller om de stiller seg bak Regjeringens forslag på 26 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer