Til salgs: Galskap på hjul

Vi så denne fantastiske bilen første gang på bilutstilling i Frankfurt i 2005. Nå er den til salgs.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en unik bil. I det minste i den forstand at den finnes i kun ett eksemplar, men også på andre måter. Maybach Exelero, som ble avduket 11. mai 2005 i Tempodromen i Berlin, er noe av det råeste på fire hjul som hittil er produsert. Det ble samtidig annonsert at bilen hadde greid en topphastighet på 351,45 kilometer i timen på Nardo-banen i Italia.

Minimum fem millioner... Euro

Nettstedet Motor Authority annonserer at bilen nå er til salgs, og at minstepris er fastsatt til fem millioner euro - med andre ord cirka 40.000.000 kroner. Da vi regner med at moms kommer i tillegg betyr det at en eventuell norsk kunde vil måtte ut med minst femti millioner - før engangsavgiften tas i betraktning.

Dekk-tester

Det er dekkprodusenten Fulda, et selskap i Goodyear-gruppen, som står bak det spektakulære prosjektet. Ideen tok form inspirert av en spesialutviklet Maybach SW 38 som i 30-årene - allerede den gang - ble brukt av Fulda til å teste dekk. I 2005 dreide det seg om det nye dekket Fulda Carat Exelero - som må kunne garanteres opp til 350 kilometer i timen på en tung limousine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer