Fisker Ocean

Tilbake etter fiasko

Fisker satset hardt på en miljøprofil med sin første hybridbil, Fisker Karma i 2012, som ble en fiasko. Åtte år senere forsøker de på nytt med en elektrisk SUV.

Fisker satset hardt på en miljøprofil med sin første hybridbil, Fisker Karma i 2012, som ble en fiasko og endte med konkurs. Åtte år senere forsøker Fisker seg på nytt med en elektrisk SUV. Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det kunne så gjerne vært Fisker som sto bak Norges mest populær elbil. Amerikanske Fisker var tidlig ute og lanserte hybridbilen Fisker Karma allerede i 2012, ett år før Tesla. Bilen hadde en helt nydelig design og kvaliteten var i ypperste klasse. Fisker planla en helelektrisk stasjonsvogn, Fisker Surf, for produksjon i 2013. Dessverre gikk leverandøren av batteriene konkurs i 2013, og det samme gjorde Fisker kort tid etter. Totalt ble det laget 2450 Fisker Karma biler.

Sju år senere lanserer Fisker en ny helelektrisk SUV som skal gå i direkte konkurranse mot kommende Tesla Model Y og Volkswagen ID.4. Og hvis Fisker klarer å holde det de lover, kan det virke som om alt står til rette for at de skal lykkes med sitt andre forsøk.

Bærekraftig

Eieren Henrik Fisker beholdt eierskapet på merkevaren Fisker etter konkursen, og med kinesiske investorer i ryggen gjør Fisker comeback med en ny elektrisk SUV.

- Vi følte ikke at vi måtte lage en ny sportsbil. Vi ser mye større muligheter med denne type bil. Vi har en luksusbil i planene, men det er ikke den vi fokuserer på nå, sier Henrik Fisker entusiastisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer