Husker du Renault 4?

Tilbake til fremtiden 4

Renault viser frem en elektrisk, åpen samtidsversjon av bilen som i sin tid var Renaults 2CV-konkurrent

GLEDER OSS TIL VÅREN: Enkelhet er stikkordet når Renault lager strandbil-konsept. 4L e-Plein Air heter bilen, som er en direkte konkurrent til Citroëns e-Méhari. Vi tviler sterkt på at denne kommer til å sette noe preg på gatebildet i Norge - om den i det hele tatt settes i produksjon. Foto: Renault Classic
GLEDER OSS TIL VÅREN: Enkelhet er stikkordet når Renault lager strandbil-konsept. 4L e-Plein Air heter bilen, som er en direkte konkurrent til Citroëns e-Méhari. Vi tviler sterkt på at denne kommer til å sette noe preg på gatebildet i Norge - om den i det hele tatt settes i produksjon. Foto: Renault Classic Vis mer
Publisert

Selv om du husker Renault 4 - en rustikk småbil som faktisk var i salg helt til 1990-tallet, er sjansen mindre for at du har et forhold til den åpne «strand-utgaven» fra 1969 som het Plein Air (fransk for friluft).

I Frankrike var for øvrig modellen Renault 4 stort sett kjent som bare 4 L, hvorav navnet på nyskapningen som omtales her.

Hippie-bil

Hippie-tiden var en god tid for slike biler, som egnet seg godt til rimelig forflytning i strandsoner eller på festivaler. Citroën hadde sin Méhari, som hadde mer suksess enn Renaults mindre vellykkede forsøk. I Italia hadde Fiat også sin strand-utgave av Fiat 500. Renault hadde ellers, fra 1970, en mer Méhari-lignende bil på markedet, Renault Rodéo, også den basert på Renault 4.

Og nå frir også Renault til nostalgikere av alle aldre når de nå viser frem en splitter ny utgave av Plein Air, 50 år etterpå. Nok en gang er det «velkommen etter» i forhold til Citroën, som allerede har sin moderne - og elektriske -versjon av Méhari på markedet i form av e-Méhari. Også italienerne hos Garage Italia presenterte for øvrig tidligere i år en moderne, elektrisk versjon av sin opprinnelige Fiat 500-strandvariant..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer