Tilbake til fremtiden? Jaguar F-Type

Joda, det stemmer - Jaguar F-Type ble vist på Paris-messen for litt siden.

Jaguar F-Type er en vesentlig modell for den britiske sportsbil- og luksusbilprodusenten, og du har sikkert både sett og lest om den. Bare ikke her hos oss... Foto: Knut Moberg
Jaguar F-Type er en vesentlig modell for den britiske sportsbil- og luksusbilprodusenten, og du har sikkert både sett og lest om den. Bare ikke her hos oss... Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og sannelig var det på tide vi fikk innlemmet den i vårt rikholdige nyhetsarkiv.

Dette er nemlig et vesentlig tilskudd til Jaguars nå moderne og luksuriøse modellrekke, som frem til i fjor var dominert av ganske store kjøretøyer - fra kupéen og roadsteren i XK / XKR-serien via XF / XFR til den gedigne S-klassekonkurrenten XJ.

Bilder fikk vi med oss fra messen, og her kommer også omtalen av den eneste av de viktige trekkplastrene som ikke kom med i vår ellers brede dekning av det som skjedde i Paris.

Kjernemodellene

Den britiske produsenten av eksklusive sportbiler og luksusbiler har ikke hatt noen kompakt sportsvogn på programmet på ganske lenge og det var på tide å bøte på det, da denne typen modell utgjør kjernen i merkets historikk. Gjennom Jaguars stolte historie har biler som SS 90 og SS 100 før krigen, XK 120, XK 140 / 150, og den udødelige klassikeren Jaguar E-type senere, sørget for at merket vil forbli at av de virkelige markante i bilens historie.

Tidenes kraftigste og raskeste Jaguar

Flammen er tent igjen

Og nå er de tilbake med intet ringere enn F-type, en bil som så å si umiddelbart etter lansering er blitt opphøyet til rang av en fremtidig design-klassiker. Og det uten å fremstå som noen nostalgisk retro-mimrer - bilen er resolutt moderne i sitt formspråk, samtidig som en rekke elementer gjør den identifiserbar som en Jaguar. Det er bare å ta av seg hatten - selv om vi regner med at stadig flere av kundene fra nå av vil være både menn og kvinner uten hatt..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer