Servostyringen kan slutte å virke

Tilbakekaller 1000 biler i Norge

Tusentalls av Tesla Model X blir tilbakekalt på flere kontinenter på grunn av feil.

TILBAKEKALLES: I Nord-Amerika har Tesla tilbakekalt 15.000 av elbilmodellen Model X. I Norge er tallet 1000. Foto: Jamieson Pothecary
TILBAKEKALLES: I Nord-Amerika har Tesla tilbakekalt 15.000 av elbilmodellen Model X. I Norge er tallet 1000. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Reuters som i natt skriver at elbilprodusenten Tesla tilbakekaller hele 15.036 Tesla Model X i Nord-Amerika, på grunn av et potensielt problem som kan føre til at servostyringen ikke fungerer. Uten denne funksjonen er det vanskeligere å styre bilen, og det kan øke risikoen for å krasje, skriver nyhetsbyrået.

Torsdag morgen bekrefter Tesla Norge overfor Dinside at 1000 Model X også blir tilbakekalt i Norge, av samme årsak.

- Dette er et klart mindretall av de bilene som er registrert i Norge. Feilen gjelder kun Tesla Model X-biler produsert før midten av oktober, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Dinside.

I Nord-Amerika er det totalt tilbakekalt 14.193 biler i USA og 843 biler i Canada. Det er flere Model X enn det som totalt er registrert i Norge (13.143) siden bilen ble lansert her i 2016, men færre enn antallet som ble registrert av rekordbilen Model 3 i 2019 (15.683).

Tabellforklaring: *2020-salget er til og med januar.

Venter på deler

Tesla Norge har ennå ikke begynt å kalle tilbake de bilene som potensielt er rammet av feilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer