Volvo XC40 Recharge

Tilbakekaller over 5000 Volvoer i Norge

Det er oppdaget en feil på Volvos elektriske XC40, som gjør at bilen plutselig kan begynne å akselerere uten at du trykker på gasspedalen.

KAN GI ULYKKER: Rust på sensoren til gasspedalen er årsaken til at Volvo XC40 kan akselererer uten at sjåføren rører gasspedalen. Dette kan øke muligheten for ulykker, ifølge EUs tilbakekallings-system. Foto: Volvo
KAN GI ULYKKER: Rust på sensoren til gasspedalen er årsaken til at Volvo XC40 kan akselererer uten at sjåføren rører gasspedalen. Dette kan øke muligheten for ulykker, ifølge EUs tilbakekallings-system. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo kaller nå tilbake nesten 20 000 XC40 Recharge for å sjekke og eventuelt utbedre denne feilen. Årsaken til at bilen kan oppføre seg på denne måten, er rust på sensoren til gasspedalen, ifølge EUs Rapex-system (European Rapid Alert system for dangerous non food products) og car-recalls.eu.

De berørte bilene er av årsmodell 2021 og 2022. Feilen kan øke risikoen for ulykker.

– Vi har besluttet å tilbakekalle 5388 biler i Norge for å rette en feil på ledningsnettet til utvalgte XC40 Recharge-biler. Volvo Cars har identifisert en feil som gjør at ledningsnettet kan bli skadet og at det kan oppstå vanninntrengning. Dette kan igjen forårsake korrosjon i kretser knyttet til gasspedalsensoren, som potensielt kan føre til feilaktige signaler fra pedalen. Avhengig av hva slags signalfeil som oppstår kan kundene oppleve utilsiktet akselerasjon, ingen akselerasjon, tap av drivkraft eller at bilen ikke starter, forklarer Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Cars Norge.

Han sier at Volvo har ikke mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader som følge av feilen. Totalt vil det tilbakekalles 19 708 biler på verdensbasis. De berørte bilene ble produsert i perioden fra september 2020 til august 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.