Tilbakekalles: Kan revne

I sommer skrev vi om at Goodyear måtte skifte flere tusen dekk på ID.3 i Norge på grunn av at dekket kan sprekke. Nå kaller Goodyear tilbake vinterdekk med det samme problemet.

SJEKK DEKKET DITT: Dekket som Goodyear kaller tilbake er et piggfritt vinterdekk som er produsert for salg nå i høst. Du vil kunne finne ut om du har dette dekket ved å sjekke koden på dekksiden. Foto: Juha Kauppinen
SJEKK DEKKET DITT: Dekket som Goodyear kaller tilbake er et piggfritt vinterdekk som er produsert for salg nå i høst. Du vil kunne finne ut om du har dette dekket ved å sjekke koden på dekksiden. Foto: Juha Kauppinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er svenske Vi Bilägare som skriver om denne tilbakekallingen. Goodyear har oppdaget en feil i en spesiell serie av piggfrie vinterdekk. I likhet med sommerdekket kan også dette sprekke, men i vinterdekket kan det skje i slitebanen. Dersom det skjer i fart kan det forårsake en ulykke.

Det aktuelle dekket er Goodyear Ultragrip Performance 3 i dimensjon 235/50R 18 med lasteindeks 101V XL, en dimensjon som er vanlig blant annet på litt større elbiler. Dekket er produsert i uke 27 i 2023. Det betyr at de berørte kundene har fått satt på dekket nå i høst.

SPREKKER: Slik så sprekken som kunne oppstå i sommerdekket som Goodyear måtte bytte tusenvis av på VW ID.3 i Norge i sommer. På vinterdekket er det slitebanen som kan sprekke. Foto: VW-forum
SPREKKER: Slik så sprekken som kunne oppstå i sommerdekket som Goodyear måtte bytte tusenvis av på VW ID.3 i Norge i sommer. På vinterdekket er det slitebanen som kan sprekke. Foto: VW-forum Vis mer

Må byttes

Har du mistanke om at du har et slik dekk på bilen, bør du blant annet sjekke uka dekket ditt er produsert.

Den finner du stemplet inn på siden av dekket ved den såkalte DOT-koden. Er koden 2723 og dimensjonen stemmer, kan det være dekket som tilbakekalles. Da bør du ta kontakt med utsalgsstedet og få byttet dekk.

Dinside har forsøkt å komme i kontakt med Goodyear Norge, som har adresse i Sverige, på telefon og e-post. Vi har ikke fått svar på hvor mange dekk dette kan dreie seg om i Norge.

SISTE: Etter to dager har vi fått svar fra Goodyear i Sverige om at så langt de vet har ingen av dekkene som er berørt av denne sikkerhets-tilbakekallingen vært solgt i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer