Ford Kuga tilbakekalles

Tilbakekalles

Ford varsler nå at populære Kuga må tilbake på verksted for å sjekke mulige feil: Blant annet kan tankmåleren vise feil og glasstaket løsne.

FLERE TING: Ford Kuga må inn på verksted. Foto: Mirva Kakko
FLERE TING: Ford Kuga må inn på verksted. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er car-rcalls.eu som via kilder på Ford-fabrikken forteller om tilbakekallingen.

Den første mulige feilen er at tankmåleren på Kuga med firehjulstrekk kan vise feil. Den kan vise enten for lite eller for mye. Det siste kan gjøre at instrumentet på dashbordet viser at du har lengre rekkevidde igjen før tanken er tom enn det som er virkelig. Det igjen kan føre til en overraskende stopp langs veien med.

Dette er spesielt farlig dersom du får stopp i en av de mange tunellene i Norge. De berørte modellene skal være produsert fra 17. januar til 29. juli i år.

Glasstak har løsnet

I tillegg til tankmåleren, skal Ford sjekke bilene med panorama glasstak. Det er oppdaget at limingen av taket til karosseriet kan være for dårlig og taket kan løsne. Dersom dette er tilfellet, må glasstaket tas av og lime på nytt.

En talsmann for Ford ser til nettstedet at de vet om tre tilfeller der glasstaket har løsnet. De berørte bilene er produsert mellom 19. april og 18. oktober 2021.

Den siste mulige feilen som Ford nå ønsker å sjekke på Kuga, er en mulig bensinlekkasje i motorrommet. Lekkasjen kan komme fra en feil i en innsprøytingsdyse. De berørte bilene har en 1,5 liters bensinmotor med tre sylindrer og er produsert mellom 1. august 2019 og 8. november i år.

Populær i Norge

Kuga er en populær bilmodell i Norge og en av de mest solgte ladbare hybridene de siste årene.

Siden august 2019 til i dag, er det solgt mer enn 3 000 biler her hjemme, men bare i overkant av 120 biler skal være berørt av denne tilbakekallingen.

POPULÆR: Ford Kuga har vært en av de mest populære ladbare hybridene i Norge de siste par årene. Foto: Ford
POPULÆR: Ford Kuga har vært en av de mest populære ladbare hybridene i Norge de siste par årene. Foto: Ford Vis mer

Når det gjelder problemer med tankmåler, skal flere av bilene allerede være utbedret, ifølge Anne Sønsteby, som er informasjonsdirektør i Ford Motor Norge.

Som vanlig ved slike tilbakekallinger vil eierne bli kontaktet direkte og eventuelle utbedringer være kostnadsfrie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer