Ford Kuga tilbakekalles

Tilbakekalles

Ford varsler nå at populære Kuga må tilbake på verksted for å sjekke mulige feil: Blant annet kan tankmåleren vise feil og glasstaket løsne.

FLERE TING: Ford Kuga må inn på verksted. Foto: Mirva Kakko
FLERE TING: Ford Kuga må inn på verksted. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er car-rcalls.eu som via kilder på Ford-fabrikken forteller om tilbakekallingen.

Den første mulige feilen er at tankmåleren på Kuga med firehjulstrekk kan vise feil. Den kan vise enten for lite eller for mye. Det siste kan gjøre at instrumentet på dashbordet viser at du har lengre rekkevidde igjen før tanken er tom enn det som er virkelig. Det igjen kan føre til en overraskende stopp langs veien med.

Dette er spesielt farlig dersom du får stopp i en av de mange tunellene i Norge. De berørte modellene skal være produsert fra 17. januar til 29. juli i år.

Glasstak har løsnet

I tillegg til tankmåleren, skal Ford sjekke bilene med panorama glasstak. Det er oppdaget at limingen av taket til karosseriet kan være for dårlig og taket kan løsne. Dersom dette er tilfellet, må glasstaket tas av og lime på nytt.

En talsmann for Ford ser til nettstedet at de vet om tre tilfeller der glasstaket har løsnet. De berørte bilene er produsert mellom 19. april og 18. oktober 2021.

Den siste mulige feilen som Ford nå ønsker å sjekke på Kuga, er en mulig bensinlekkasje i motorrommet. Lekkasjen kan komme fra en feil i en innsprøytingsdyse. De berørte bilene har en 1,5 liters bensinmotor med tre sylindrer og er produsert mellom 1. august 2019 og 8. november i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.