Tilbyr bensinpris-garanti

"Let's Refuel America" sier Chrysler-konsernet og lover sine nybilkunder et pristak på 2,99 dollar per gallon.

Publisert
Sist oppdatert

Stigende bensinpriser har skapt mye støy og bekymring i USA, personbilismens hjemland. Gjennomsnittsprisen for en gallon bensin har passert 3,50 dollar og krabber nå oppover mot 4,00-streken. Mange amerikanere, spesielt på vestkysten der bensinprisene er høyest, har imidlertid allerede opplevd å betale mer enn 4,00 dollar per gallon.

5,29 kroner literen

Én amerikansk gallon er 3,79 liter og én dollar er for tiden rundt 5,01 kroner. 4 dollar per gallon innebærer derfor en literpris på 5,29 kroner.

Tilbyr bensinpris-garanti
Mange amerikanere frykter imidlertid at det ikke stanser med disse prisene, men at drivstoff-prisene tvert i mot vil fortsette å stige. Dette er bakgrunnen for at Chrysler-konsernet - som har merkene Chrysler, Dodge og Jeep i stallen - nå lanserer sin "Let's Refuel America"-kampanje.
Tilbyr bensinpris-garanti
Tilbyr bensinpris-garanti
VOLDSOMT: Det spares ikke på virkemidlene når en av "de tre store" i amerikansk bilindustri skal lokke til seg kunder som i stadig større grad svikter amerikanske produsenter.
VOLDSOMT: Det spares ikke på virkemidlene når en av "de tre store" i amerikansk bilindustri skal lokke til seg kunder som i stadig større grad svikter amerikanske produsenter. Vis mer


Dette fremstår selvsagt som en svært lav sum sett med norske øyne, men det er da viktig å huske at amerikanske forbrukere ikke har noen glede av at dollarkursen for tiden er rekordlav. For å sette tallene i perspektiv kan det nevnes at dollarkursen så sent som i juli 2001 sto i 9,26 kroner. Med en slik dollarkurs ville prisen omregnet til norske kroner blitt 9,77 kroner per liter.

Diesel dyrest

I USA er det stort sett lastebiler og andre nyttekjøretøyer som bruker diesel. Likevel er det interessant å merke seg at dieselprisen i løpet av det siste året har steget fra rundt 2,80 dollar per gallon til mer enn 4,25 dollar (fra 3,70 kr per liter til 5,62). Det betyr at dieselprisen i USA er merkbart høyere enn bensinprisen.

Prissjokk på bensin og diesel også i Norge

Frykt for videre prisvekst

Mange amerikanere frykter imidlertid at det ikke stanser med disse prisene, men at drivstoff-prisene tvert i mot vil fortsette å stige. Dette er bakgrunnen for at Chrysler-konsernet - som har merkene Chrysler, Dodge og Jeep i stallen - nå lanserer sin "Let's Refuel America"-kampanje.

19.200 kilometer i året

Kampanjen går i korte trekk ut på at Chrysler garanterer sine nybilkunder at disse de tre første årene etter nybilkjøpet skal slippe å betale mer enn 2,99 dollar per gallon (3,95 kroner per lite mer dagens dollarkurs). Kundene kan imidlertid ikke kjøre ubegrensede distanser med prisgaranti. Prisgarantien gjelder "kun" for 12.000 miles per år (19.200 kilometer). Ved kontraktsinngåelse vil det tas utgangspunkt i bilens gjennomsnittlige forbruk. Dette holdes opp mot 12.000 miles, noe som gir et resultat i årlige tilmålte prisgaranterte liter.

Alle typer drivstoff

Prisgaranteien gjelder forøvrig både bensin-, bioetanol- (E85) og dieselbiler, men kunden får kun prisgaranti for det eller de (bensin/bioetanol) drivstoffene den valgte bilen bruker.

"Let's Refuel America"-kampanjen er rettet mot alle de tre Chrysler-merkenes kunder. Visse modeller er imidlertid unntatt fra tilbudet, deriblant Chrysler Crossfire, Dodge Viper, Jeep Wrangler og alle SRT-modeller.

Fristen for å benytte seg av tilbudet er 2. juni 2008 og drivstoff-kjøpene må gjøres med et kredittkort tilknyttet Chryslers "Let's Refuel America"-kampanje.

Ikke i Norge

DinSide har vært i kontakt med den norske Chrysler-importøren, som kan opplyse at lignende planer ikke vil bli vurdert her i landet.

Kilder: Chrysler, Energy Information Administration

Dagens filmsnutt
Produsent: ChryslerLengde: 00.29 min
Tema: Reklame for Chryslers "Let's Refuel America"-kampanjeLyd: Ja, musikk og tale
Relaterte artikler:

 • Europa på vei forbi USA?
 • Her lages og selges verdens biler
 • Verdens største bilprodusenter
 • Hvem eier bilmerkene?
 • Her finner du mer Chrysler-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Her finner du mer Dodge-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Her finner du mer Jeep-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer