Tilbyr bensinpris-garanti

"Let's Refuel America" sier Chrysler-konsernet og lover sine nybilkunder et pristak på 2,99 dollar per gallon.

Publisert
Sist oppdatert

Stigende bensinpriser har skapt mye støy og bekymring i USA, personbilismens hjemland. Gjennomsnittsprisen for en gallon bensin har passert 3,50 dollar og krabber nå oppover mot 4,00-streken. Mange amerikanere, spesielt på vestkysten der bensinprisene er høyest, har imidlertid allerede opplevd å betale mer enn 4,00 dollar per gallon.

5,29 kroner literen

Én amerikansk gallon er 3,79 liter og én dollar er for tiden rundt 5,01 kroner. 4 dollar per gallon innebærer derfor en literpris på 5,29 kroner.

Dette fremstår selvsagt som en svært lav sum sett med norske øyne, men det er da viktig å huske at amerikanske forbrukere ikke har noen glede av at dollarkursen for tiden er rekordlav. For å sette tallene i perspektiv kan det nevnes at dollarkursen så sent som i juli 2001 sto i 9,26 kroner. Med en slik dollarkurs ville prisen omregnet til norske kroner blitt 9,77 kroner per liter.

Diesel dyrest

I USA er det stort sett lastebiler og andre nyttekjøretøyer som bruker diesel. Likevel er det interessant å merke seg at dieselprisen i løpet av det siste året har steget fra rundt 2,80 dollar per gallon til mer enn 4,25 dollar (fra 3,70 kr per liter til 5,62). Det betyr at dieselprisen i USA er merkbart høyere enn bensinprisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer