Se bildene

Tilhenger-tabbene du ryker på

Flere av stålbjelkene lå helt løse. De gamle materialene lå langt utenfor hengeren både bak og på siden. Bildene viser hvor dårlig folk sikrer lasten.

FARLIG LAST: Med planker godt utenfor tilhengeren både foran og bak, samt feil bruk av festestropper, ble denne bilen stoppet av kontrollører fra Statens vegvesen i Juvikflaten på Askøy. Foto: Statens vegvesen
FARLIG LAST: Med planker godt utenfor tilhengeren både foran og bak, samt feil bruk av festestropper, ble denne bilen stoppet av kontrollører fra Statens vegvesen i Juvikflaten på Askøy. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Den siste tiden har Statens vegvesen hatt mye fokus på sikring av last. Ikke bare på tunge biler, men også på privatbiler med henger.

I Stavanger-området har kontrollører fra Statens vegvesen blant annet vært på gjenbruksstasjoner for å sjekke at bilistene sikrer lasten på forsvarlig måte.

- Vi har hatt en del ulykker både i tunneler og på motorveiene her i området den siste tiden på grunn av overlast eller dårlig sikring av last. Derfor er dette noe vi har fokus på, sier Paal Fossan, som leder seksjonen for utekontroller i Stavanger-området.

Han forteller at de kommer over graverende forhold når det gjelder lasting av tungbiler, men at det er de private som har mest å gå på når det gjelder riktig sikring av lasten.

Helt svart bak

- Det går ofte på bremselys, retningslys og markeringslys. Mange har ikke den rette overgangen på kontakten mellom bil og tilhenger, men velger likevel å kjøre med hengeren. Da er tilhengeren helt svart bak, noe som er veldig skummelt spesielt nå på mørke og våte høstveier. Får du en bråbrems, er det stor sjanse for at bilen bak ikke klarer å stoppe i tide og smeller inn i deg, sier Fossan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer