TIPS: DinSide gir deg råd om MC-dekk

Noen få kvadratcentimeter gummi. Dette er faktisk det eneste som forbinder deg med vegen når du kjører motorsykkel. Derfor er det ekstra viktig at disse kvadratcentimeterne er av høy kvalitet.

GAMMEL GUMMI: Selv om dekket har tilstrekkelig mønsterdybde, er det ikke sikkert at dekket lenger har gode egenskaper.
GAMMEL GUMMI: Selv om dekket har tilstrekkelig mønsterdybde, er det ikke sikkert at dekket lenger har gode egenskaper. Vis mer
Publisert

MC-dekk er dyrt og det er ikke alltid like trivelig å bla opp tusenvis av kroner når sommeren og den dyre ferien står like om hjørnet. Men du bør finne andre måter å spare penger på enn å kjøre rundt med slitte MC-dekk, det kan nemlig bli en ytterst dyrekjøpt erfaring.

Minimum to millimeter

Hvordan vet du så om det er på tide å skifte ut puddingene? Først bør du ta en titt på mønsterdybden. I følge loven skal mønsterdybden være minimum én millimeter. Men de fleste eksperter, DinSide inkludert, er enige om at dekk med mindre enn to millimeter mønsterdybde er svært lite egnede for norske forhold. Blant annet vil dekk med liten mønsterdybde ha svært dårlige egenskaper på våt vei og dermed gi stor fare for vannplaning. Husk at dette også gjelder fordekket. Som kjent er det jo fordekket som står for storparten av jobben når du bremser med motorsykkel.

Gamle dekk bør skiftes

Men selv om dekket har tilstrekkelig mønsterdybde, er det ikke sikkert at dekket lenger har gode egenskaper. Gummidekk utsettes nemlig for herding, noe som gjør dem hardere over tid. Denne prosessen ødelegger sakte men sikkert dekkets egenskaper. Hvis dekket er mer enn fem år gammelt, bør du derfor be en ekspert om å bedømme dekkets tilstand før du tar det i bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer