Tips: Hvor mye koster MC-"lappen"?

Veien til uhemmet glede på to hjul starter hos trafikkskolene. Vi forteller deg hva som er lurt å tenke på når du skal ta "lappen" på tung sykkel.

Publisert

Januar er neppe måneden de fleste planlegger motorsykkelsesongen. Men har du ikke førerkort for klasse A, og drømmen er å kjøre til sommeren, kan det være lurt å planlegge i god tid. Når sola begynner å varme i mai har toget gått, og du er heldig hvis du får kjørt noen mil i kalde høststormer.

Hva trenger du?

Mange kjøreskoler kan leie deg kjøreutstyr til dine kjøretimer. Vi ville valgt å kjøpe eget utstyr hvis sannsynligheten for at det står en sykkel i gården til sommeren er overhengende stor. Da får du utstyr som passer deg perfekt og du risikerer ikke for eksempel at timer blir avlyst på grunn av at din størrelse er på langtur med en annen elev.

Hjelmer trenger også litt tid på seg for finne den perfekte passform til ditt hode. Da kan det være greit å ta noen korte turer (kjøretimer) som en del av innkjøringen av hjelmen.

Når bør du melde deg på?

De første teorikursene for MC starter i slutten av februar. Du har litt tid ennå, men det er lurt å tenke på at alle våkner samtidig når snøen forsvinner og da kan det være greit å allerede stå på listen. Teoriprøver kan du avlegge når som helst, og det kan være greit å bruke noen mørke kvelder til å tilegne seg stoffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer