Tips: Slik unngår du at båten din blir stjålet!

Å få båten sin stjålet er enhver båteiers mareritt. DinSide forteller deg derfor hvor du er mest utsatt for tyveri, hva slags båter som stjeles, og ikke minst - hva kan du selv gjøre for å unngå tyven.

Tyveri er blitt et alvorlig problem for norske båteiere. I fjor ble det registrert 2.653 tyverier av eller fra båt langs kysten vår.

Oslofjorden verst

Båttyvene er imidlertid ikke like aktive over hele landet. I Indre Oslofjord er du desidert mest utsatt for å få båten din stjålet, opplyser lensmannsfullmektig Geir Larsen ved Onsøy lensmannskontor, som daglig jobber med båtkriminalitet.

- Området rundt Oslo er det mest belastede, men også i Vestfold og Østfold stjeles det fritidsbåter, poengterer Larsen. Har du båtplass på Vestlandet eller i Nord-Norge kan du derimot sove atskillig tryggere om natten.

Skjærgårdsjeeper mest utsatt

Også hva slags båt du har innvirker på hvor utsatt du er for tyveri. Kurt Undereidet i If Skadeforsikring forteller om en tendens mot at tyvene stadig velger dyrere og bedre båter. Særlig skjærgårdsjeeper er attraktive objekter for de langfingrede. Det er hittil i år forsvunnet 20 prosent flere båter av denne typen, sammenliknet med samme periode i fjor.

- Skjærgårdsjeepene er enkle å håndtere, og ikke minst enkle å omsette, sier Geir Larsen, som kan bekrefte at denne båttypen er svært utsatt for tyveri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer