Tips: Spar penger, kjøp brukt trebåt.

Høykonjunktur igjen. Prisene på både nye og brukte båter stiger opp i mot det uoppnåelige for vanlige folk. Men ingen regel er uten unntak.

Tips: Spar penger, kjøp brukt trebåt.

Å kjøpe ny båt er som å sette penger i banken. Det kan vise seg å bli en gullkantet investering: Kjøpte du båt på 80-tallet kan du faktisk få mer igjen for den enn du en gang ga for båten som ny. Etterspørselen er atskillig større enn tilbudet, med påfølgende høye priser. For høye, mener mange. Slik er diagnosen for bruktmarkedet på båt anno 2000. Og slik kommer det trolig til å forbli, i flere år fremover.

Båten ingen vil ha

Med ett unntak: Trebåter. Her er situasjonen snudd på hodet. Hvis du ser bort i fra noen designmessige perler er trebåten en båt ingen vil ha.

En ringerunde til landets båtmeglere ga et entydig svar: Mens folk løper mann av huse for å få seg en kurant plastbåt, har de store problemer med å få solgt trebåter. Derfor er markedet på trebåter i høy grad kjøperens marked.

En direkte prissammenligning mellom tre- og plastbåt er vanskelig. Allikevel forteller sentrale kilder i bransjen at prisdifferansen på sammenlignbare objekter kan overstige 50% -- i favør av trebåten.

Jan H. Syvertsen i Konglig Norsk Båtforbund bekrefter ovenfor DinSide at du får mer båt for pengene hvis du velger tre fremfor plast: ”Her har du muligheten til å gjøre et vesentlig bedre kjøp””Mens markedet for brukt plastbåt er opphetet, er det samme markedet for trebåt tilnærmet dødt”, konstaterer Syvertsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer