Titusener å spare i Sverige

Det siste året har stadig flere nordmenn valgt å kjøpe nye biler i Danmark. Nå viser det seg at vårt nærmeste naboland er et minst like interessant alternativ.

Publisert
Sist oppdatert

Drøye 423.000 kroner. Det blir sluttsummen for en Audi A6 1.9 TDI Avant når frakt og leveringsomkostninger er betalt. I Norge, vel å merke. Velger du å kjøpe den samme bilen i Sverige, slipper du unna med snaue 351.000 norske kroner, inkludert alle norske avgifter. Du får med andre ord et prisavslag på mer enn 73.000 kroner, eller 17 prosent.

Mellom 7 og 23 prosent

Dette eksempelet er ikke enestående. Bransjebladet Bilnytt har hentet inn priser på en lang rekke bilmodeller i Sverige og avdekker overraskende store prisforskjeller. Undersøkelsen viser at det lønner seg å handle bil i Sverige uansett hvilken modell man er ute etter. "Svenskerabatten" ligger mellom 7 og 23 prosent.

Rom for pruting

Hovedårsaken til at det for tiden er så lønnsomt for Ola å handle bil hos söta bror, er den sterke norske kronen. Nordmenn betaler for tiden omkring 80 øre for 1 svensk krone. Men den norske kronens sterke stilling er ikke eneste årsak.

- I Sverige har de ikke nettopriser. Det gis alltid rabatt. På bilene vi undersøkte, ble vi umiddelbart tilbudt mellom 2 og 7 prosent, sier Per Morten Merg, redaktør i Bilnytt. Han mener de norske bilimportørene bevilger seg større marginer enn sine svenske motstykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer