Hyundai-forhandler selger bruktbilene dyrere enn nybilene

Tjener titusener ekstra på brukt

Når elbilkundene velger å si «nei takk», går ikke bilen til nestemann på ventelista - men til enda høyere fortjeneste for merkeforhandleren.

«SPEKULATIV BIL»: Med antatt leveringstid på 12 måneder er det mange som spekulerer i å selge Hyundai Kona Electric (foran) brukt med fortjeneste - også merkeforhandlere av Hyundai. Foto: Jamieson Pothecary
«SPEKULATIV BIL»: Med antatt leveringstid på 12 måneder er det mange som spekulerer i å selge Hyundai Kona Electric (foran) brukt med fortjeneste - også merkeforhandlere av Hyundai. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Hyundai Kona Electric er en meget ettertraktet elbil i Norge. Hittil er det blitt registrert 3.800 nye biler av den lille SUV-en her i Norge, om vi også tar med de 125 bruktimporterte bilene.

Men dette tallet kunne ha vært mye høyere. Den estimerte leveringstida er nemlig på hele tolv måneder i dag - noe som er vesentlig lenger enn for mange av konkurrentene, der flere har lagersalg av elbiler.

Populær

Hyundai Kona Electric har vist seg ettertraktet. Det er mye på grunn av en av markedets beste rekkevidder, som ifølge den strengere WLTP-testen er på hele 482 km. Dessuten er ikke prisen så aller verst.

Her kan du lese historien om utfordringene til Opel Ampera-e, for et par år siden.

For 335.900 kroner får man nemlig en godt utstyrt elbil, og det er kun panorama-soltak, skinninteriør og metallic lakk (5.000,-) som er tilvalg - til 10.000 kroner hver.

På grunn av at bilen fortsatt viser seg populær, og med dagens leveringssituasjon, er det dermed flere som spekulerer i å selge bilen sin med fortjeneste. Det ligger i skrivende stund 74 Kona Electric-annonser ute på Finn.no, med selgere som vil tjene på elbilinteressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer