MG har lansert nye elbiler

To elektriske prisbomber

I oktober er verdens første elektriske stasjonsvogn klar for Norge. MG5 kommer til å bli en ny prisleder. Det gjør også den mellomstore SUV-en MG Marvel R.

KAN LADE ELSYKLER: Elektriske Marvel R kommer allerede i mai, og skal blant annet ta opp konkurransen med Skoda Enyaq. - Bilen har et system som gjør at den kan lade elektriske sykler eller andre elbiler, forklarer PR-sjef for MG i Europa, Mike Belinfante. Foto: MG
KAN LADE ELSYKLER: Elektriske Marvel R kommer allerede i mai, og skal blant annet ta opp konkurransen med Skoda Enyaq. - Bilen har et system som gjør at den kan lade elektriske sykler eller andre elbiler, forklarer PR-sjef for MG i Europa, Mike Belinfante. Foto: MG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en gang for ikke så lenge siden at norske bilkjøpere hadde en stasjonsvogn øverst på ønskelista. I dag er det stort sett SUV-er det går i – og aller helst elektriske SUV-er.

For ett år siden dukket britiske MG, eid av kinesiske SAIC, opp igjen i Norge, med den elektriske SUV-en ZS.

Det har blitt en suksesshistorie ikke engang importøren kunne ha forestilt seg: Så langt har over 4 300 nordmenn kjøpt denne bilen. Mange på grunn av lav pris.

To nye elbiler

Nå kommer to nye elbiler fra MG:

  • I mai er det klart for MG Marvel R, en SUV i C-segmentet som er litt større enn VW ID.4.
  • I oktober kommer den elektriske stasjonsvogna MG5 til Norge.

Begge følger den samme oppskriften som MG ZS - mye bil for pengene. Det betyr en pris et godt stykke under det konkurrentene kan vise til.

GJETT PRISEN: Den norske importøren vil foreløpig ikke si noe om prisen på Marvel R, men den skal godt kunne konkurrere med blant andre Skoda Enyaq. Det kan bety ned mot 300.000 kroner. Foto: MG
GJETT PRISEN: Den norske importøren vil foreløpig ikke si noe om prisen på Marvel R, men den skal godt kunne konkurrere med blant andre Skoda Enyaq. Det kan bety ned mot 300.000 kroner. Foto: MG Vis mer

Kan lade en elsykkel

Marvel R får en rekkevidde på 400 kilometer og kan hurtiglades til 80 prosent på 30 minutter. Den kan trekke henger på 750 kilo og har tre elektriske motorer (to bak) på til sammen 288 hester, samt firehjulstrekk.

I tillegg har den et såkalt V2L-system som gjør at den kan lade en PC, en elektrisk sykkel eller til og med en annen elbil, om det trengs.

Bilen er 4,67 meter lang, ni centimeter lenger enn VW ID. 4, og har et ikke altfor stort bagasjerom på 353 liter. Kjøper du bilen med bare to motorer og bakhjulsdrift, får du imidlertid et ekstra bagasjerom foran (frunk) på 150 liter.

FØRSTE STASJONSVOGN: Ifølge MG er dette verdens første elektriske stasjonsvogn. Den kommer til Norge i oktober. Foto: MG
FØRSTE STASJONSVOGN: Ifølge MG er dette verdens første elektriske stasjonsvogn. Den kommer til Norge i oktober. Foto: MG Vis mer

Første el-stasjonsvogn

Stasjonsvogna MG5 Eelectric er litt kortere - 4,54 meter lang, men har et bagasjerom på hele 578 liter. Sånn sett bør den passe bra til en norsk barnefamilie. Også denne får en rekkevidde på 400 kilometer og har en kraftig hurtiglader.

Den elektriske motoren gir 174 hester, mens hengervekten er på 500 kilo. Også MG5 har V2L-systemet, som gjør det mulig å lade andre kjøretøyer eller sykler direkte fra bilen.

Lover konkurransedyktige priser

Dag Asbjørnsen er kommersiell direktør hos den norske MG-importøren, Norwegian Mobility Group AS. Han er svært fornøyd med den modell-offensiven som fabrikken kommer med, men vil ennå ikke si noe om prisen på bilene.

- Vi gleder oss til de nye bilene kommer på plass, og vi er i gode forhandlinger med fabrikken om prisene. Det jeg kan si er at vi skal ha priser som er konkurransedyktige. Det er nødvendig, dersom vi skal nå målet om å selge 2000 eksemplarer av Marvel R i år, sier Asbjørnsen til Dinside.

STORE SKJERMER: Interiøret i MG Mervel R preges av en stor berøringsskjerm. Bilen har tre elektriske motorer og får en rekkevidde på 400 kilometer. Foto: MG
STORE SKJERMER: Interiøret i MG Mervel R preges av en stor berøringsskjerm. Bilen har tre elektriske motorer og får en rekkevidde på 400 kilometer. Foto: MG Vis mer

Fra 300 000,-?

En av konkurrentene til Marvel R blir Skoda Enyaq. Den koster fra 348 000 kroner. Det betyr at SUV-en fra MG bør få en pris som ikke er veldig langt unna 300 000 norske kroner.

Når det gjelder stasjonsvogna MG5 Electric, har nettstedet Elbil. 24 tidligere tippen en pris rundt 260 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer