To nye ”verstinger” fra Volvo Penta

”Volvo Penta viser muskler med lanseringen av de mest kraftfulle bensinmotorene til nå, DPX 500 og DPX 600”, lyder det i pressemeldingen. I følge produsenten skal disse motorene kun sitte på ”versting-båter”. Derfor er det ikke overraskende at det er Hydrolift som først tar motorene i bruk her til lands.

DPX-600
DPX-600 Vis mer

Propellakseleffekt på henholdsvis 475 hk (8,2 l.) og 560 hk (8,8 l.). Det er ikke småtteri de to nye hekkaggregatene fra Søta Bror kan skilte med.

Hurtiggående og sikker high-tech

De to nye V 8`erne fra Volvo Penta føyer seg inn i den såkalte ”High End” serien. Teknologien er sammensatt av en åtte sylinders bensinmotor, med elektronisk innsprøytning, og det spesielle DPX-drevet. DPX er Volvo Pentas høyhastighetsversjon av det velkjente Duoprop-drevet og består av doble motroterende propeller. Produsenten hevder dette skaper et godt vanngrep, noe som i tillegg til høy toppfart også gjør motorene sikre og lettkjørte under høye hastigheter.

Og nettopp sikkerhet og pålitelighet er motivasjonen bak Volvo Pentas ”High End” serie: -- Motorene er tatt frem for å tilpasse det økende markedet av høyhastighetsbåter -- et marked som tidligere var dominert av mer eller mindre spesiallagde drivsystem med stort vedlikeholdsbehov og lav pålitelighet, forteller svenskene. Derfor er DPX 500 og DPX 600 blant annet utstyrt med elektronisk varslingssystem som sier i fra hvis motoren går varm eller oljetrykket synker. Neglisjerer du denne alarmen vil systemet automatisk senke turtallet til 2.500 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer