Unngå nødstopp

To ting du må ha med i feriebilen

Små ting kan gjøre ferieturen i egen bil svært lite hyggelig. Det er spesielt to ting du må ha med i feriebilen for å slippe trøbbel.

BILFERIE: Det er viktig å pakke bilen riktig, Ifølge NAF er usikret bagasje ofte årsaken til alvorlige personskader i trafikkulykker. Video: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange gleder seg til biltur med familien i Norge i sommer. Det skal bli hyggelige dager med mange spennende opplevelser. Men slik blir det ikke alltid.

I fjor måtte bilbergere rykke ut til nesten 210 000 bilister med problemer langs norske veier, viser tall fra Finans Norge.

Og det var bare de nødstoppene som er dekket av forsikringen. I tillegg kommer de som sjåføren på en eller annen måte klarte å ordne opp i på egen hånd.

Vi har sett på nødstopp-statistikken til bilbergerne og det er spesielt to ting som gjør at du kan få problemer som ikke lar seg løse i en fei. Det ene er punkteringer, som ligger på andreplass over alle årsaker til nødstopp. Det andre er tap av bilnøkkelen, som det ofte tar lang tid å erstatte.

Ta med reservehjul

Moderne biler leveres stadig oftere uten reservehjul og jekk. Det eneste du finner i bagasjerommet er en flaske med lappeskum og en luftkompressor. I mange tilfeller er hullet i dekket for stort til at skummet klarer å tette det.

Resultatet er at du må ringe etter hjelp og bilen blir fraktet til nærmeste verksted for å få nytt dekk. Det kan ta flere timer, kanskje et døgn dersom det skjer på en lørdag eller søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.