Mini og MG

To tøffe elbil-nyheter

Aceman blir den første elektriske SUV-en til Mini. Sammen med MGs nye modell 4, treffer de norske bilkjøpere midt i hjertet.

UTEN MOMS: Er det noe norske bilkjøpere er mer glad i enn en SUV, så er det en SUV med elektrisk drivverk. Nye Mini Aceman og MG4 er spennende også fordi de er i prisklasser som treffer mange og som ikke straffes med moms fra 1. januar. Foto: Mini
UTEN MOMS: Er det noe norske bilkjøpere er mer glad i enn en SUV, så er det en SUV med elektrisk drivverk. Nye Mini Aceman og MG4 er spennende også fordi de er i prisklasser som treffer mange og som ikke straffes med moms fra 1. januar. Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mini-sjef Stefanie Wurst fortalte i fjor at Mini heretter bare skal fokusere på elektriske biler. Etter 2025 skal det ikke lenger lanseres nye biler med forbrenningsmotor. Mini Cooper SE er så langt fabrikkens eneste elbil og salget har vært noe begrenset på grunn av et lite batteri og ganske kort rekkevidde.

Med Concept Aceman viser Mini et helt nytt designspråk. I tillegg er dette den første crossover-modellen til merket. Med andre ord ikke en vaskeekte SUV, men en krysning mellom en vanlig personbil og SUV. Til tross for at den får et helt nytt designspråk, er det ingen tvil om at dette er en Mini.

Gokart-følelsen

Bilen har fire dører og plass til fem personer. Mini skryter også av at den har et stort bagasjerom. Det er imidlertid begrenset hvor stort det kan bli i en bil som ikke er mer enn litt over fire meter lang.

- Aceman viser et glimt av en helt ny bil som skal fylle gapet mellom Mini Cooper og Mimi Countryman i vår framtidige bilpark som blir helt og holdent elektrisk. Bak rattet vil du likevel få den gode gokart-følelsen Mini er kjent for, sier Mini-sjef Wurst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.