Norges fineste veier?

To veier ble kåret til Norges vakreste

To vinnere i «Vakre vegers pris» for 2018.

FINESTE VEI: E6 mellom Frya og Sjoa vinner sammen med Tvedestrand årets kåring av de fineste veiene i Norge. Foto: Arild Solberg/Statens vegvesen
FINESTE VEI: E6 mellom Frya og Sjoa vinner sammen med Tvedestrand årets kåring av de fineste veiene i Norge. Foto: Arild Solberg/Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Tidligere i høst ble det klart hvilke veiprosjekter og -strekninger som var årets kandidater til Vakre vegers pris.

Nå har juryen tatt sin avgjørelse, og har kommet frem til at en strekning på E6 er en av vinnerne.

Her er årets vakreste veger

Finalekandidatene til Vakre vegers pris i 2018, som er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene, var disse sju:

  • E6 Frya–Sjoa
  • E6 Kolomoen–Minnesund
  • E105 Hessing–Storskog
  • Gladengveien på Ensjø i Oslo
  • Deichmansgate i Oslo
  • Holmestrand stasjon
  • Hovedgata-Holgata i Tvedestrand

Ifølge Vegnett.no er det følgende to finalekandidater som er vinnerne av årets hederspris:

E6 mellom Frya og Sjoa, og Tvedestrands nye gategulv.

Dette sier juryen om vinnerne

- Et forbilde på hvordan en viktig nasjonal hovedveg skal bygges, mener juryen om strekningen Frya – Sjoa som sto ferdig i 2016.

Juryen sier videre i sin uttalelse at «linjevalget framstår som et helstøpt forbilde for den krevende oppgaven det er å bygge et stort veganlegg i en visuelt eksponert dalside».

Når det gjelder Tvedestrand og deres rehabilitering av Hovedgata og Holgata i sentrum, sier juryen blant annet: «Supplert med brukt gatestein og et hellefelt sentralt i gateløpene har byen fått en gjennomført standard på gategulvene som gir den helheten i kvalitet og utførelse den gamle seilskutebyen fortjener».

I tillegg får Holmestrand stasjon hedrende omtale av juryen, blant annet for å legge til rette for en positiv sentrumsutvikling.

Blant tidligere vinnere finner vi eksempelvis Fylkesveg 98 over Ifjordfjellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer